VÝROBNÍ POSTUP
1.Výroba BÁBOVKA S ČERVENÝM VÍNEM
a) Připravená VEJCE (3ks) si rozklepneme a oddělíme ŽLOUTEK od BÍLEK
BÍLKY vlijeme do misky a metlou ušleháme sníh
b) .Do další misky si dáme MÁSLO (180 g), které předtím necháme změknout, přidáme CUKR (80 g), MED (80 g) a KAKAO (30 g) a metlou vše rozšleháme
c) V průběhu šlehání přidáme také ŽLOUTEK (3ks) a mleté LÍSTKOVÉ OŘECHY (180 g), přidáme HLADKÁ MOUKA (120 g) a KYPŘÍCÍ PRÁŠEK DO PEČIVA (10 g) a vše znovu šleháme
d) Nakonec přilijeme ČERVENÉ VÍNO (2dcl) a znovu prošleháme
e) Do takto prošlehaného těsta nakonec POLÉVKOVOU LŽÍCÍ vmícháme připravený SNÍH z BÍLEK
Hotové těsto vlijeme do BÁBOVKOVÁ FORMA a dáme péct na 180 stupňů celsia na oboustranné pečení na 25-30 minut
BÁBOVKA S ČERVENÝM VÍNEM
NA BÁBOVKU POTŘEBUJEME:
3 x VEJCE (ŽLOUTEK A BÍLEK ODDĚLÍME)
0,180 Kg MÁSLA (NECHÁME JEJ ZMĚKNOUT)
0,080 Kg CUKR
0,080 Kg MED
0,030 Kg KAKAO
0,010 Kg KYPŘÍCÍ PRÁŠEK DO PEČIVA
0,180 Kg MLETÉ LISKOVÉ OŘECHY
0,120 Kg HLADKÁ MOUKA
2 dcl ČERVENÉ VÍNO
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2.Dokončení BÁBOVKA S ČERVENÝM VÍNEM
f) Po 25-30 minutách BÁBOVKU vyndáme z trouby a necháme vychladnout
g) Vychladlou bábovku vyklepneme z formy a servírujeme posypanou MOUČKOVÝ CUKR krájenou na plátky