VÝROBNÍ POSTUP
1.Příprava těsta na BANÁNOVÝ PERNÍK
1.Vezmeme si větší misku , do ní vysypeme POLOHRUBÁ MOUKA ( 600 g) a CUKR MOUČKA (100 g), vyklepneme VEJCE ( 4 ks ) a přidáme MED ( cca 2 čajové lžičky ), poté přidáme KAKAO (40 g), špetku SŮL , PERNÍKOVÉ KOŘENÍ ( 1/2 sáčku) a KYPŘÍCÍ PRÁŠEK DO PERNÍKU (1 sáček) a KYPŘÍCÍ PRÁŠEK (1/2 sáčku )
2.Do této směsi poté přidáme NASTROUHANÁ JABLKA ( 3 KS) a BANÁN nakrájený na plátky (2 ks)
A vše elektrickou metlou mícháme.
3.V průběhu míchání přiléváme MLÉKO (150 ml) a OLEJ (100 ml)
3.Servírování BANÁNOVÝ PERNÍK
1.vychladlý BANÁNOVÝ PERNÍK krájíme na větší kostky a přendáme na servírovací talíř,
Poypeme CUKR MOUČKA a můžeme ozdobit ŠLEHAČKA
BANÁNOVÝ PERNÍK
NA BANÁNOVÝ PERNÍK POTŘEBUJEME:
600 gramů POLOHRUBÉ MOUKY
100 gramů CUKR MOUČKA
3 x JABLKO - NASTROUHÁME
2 x BANÁN
SŮL
40 gramů KAKAO
MED
PERNÍKOVÉ KOŘENÍ
KYPŘÍCÍ PRÁŠEK
KYPŘÍCÍ PRÁŠEK DO PERNÍKU
4 x VEJCE
150 ml MLÉKO
100 ml STOLNÍ OLEJ
--------------------------------------------------------
2.Výroba BANÁNOVÝ PERNÍK
1.Takto promíchané hotové těsto vlijeme na předem připravený plech vymazaný máslem a vysypaný POLOHRUBÁ MOUKA nebo na plech s pečícím papírem
2. Pečeme v troubě vyhřáté na 185 stupňů 30 minut