KOLIK Z RECEPTU VYROBÍME: cca 2,1 litru
KONZISTENCE: středně hustá
Doporučujeme zahřát žloutky s cukrem na minimální teplotu 70 °C , zmenšíte tím riziko případných zdravotních komplikací z neupravených žloutků.
CAPPUCCINO VAJEČNÝ LIKÉR
NA CAPPUCCINO VAJEČNÝ LIKÉR POTŘEBUJEME:
6 x ŽLOUTEK (nebo 150 g pasterizovaný žloutek)
160 gramů CUKR (moučka, krystal, krupice)
600 gramů SLAZENÉ KONDENZOVANÉ MLÉKO
1 litr SMETANA 31%
120 gramů CAPPUCCINO PRÁŠEK ( použil jsem NESCAFE)
1 dcl (0,1 l) KÁVOVÝ LIKÉR KAHLUA
3-4 dcl (0,3 - 0,4 l) FINSKÁ VODKA
Na dokončení ve sklenici jsem použil:
KVALITNÍ ŠLEHAČKA ve spreji (používám šlehačku DEBIC)
MLETÉ SKOŘICE
VÝROBNÍ POSTUP
a) Do hrnce dáme vodu a hrnec postavíme na zapnutý sporák.
b) Hned jak začne voda v hrnci vařit, umístíme na něj o něco vetší nerezovou mísu - vytvoříme tím "vodní lázeň"
c) Do mísy dáme ČERSTVÉ ŽLOUTKY (6 kusů nebo 150 g pasterizovaných žloutků) ) a CUKR (160 gramů). Pomocí ručního elektrického šlehače a za stálého zahřívání ve vodní lázni žloutky s cukrem vyšleháme do husté pěny.
d) Přidáme SLAZENÉ KONDENZPVANÉ MLÉKO ( 600 gramů) a znovu pomocí ručního elektrického šlehače promícháme.
e) Přidáme SMETANU 31 % (1 litr ) a znovu pomocí ručního elektrického šlehače promícháme.
f) Přidáme CAPPUCCINO PRÁŠEK ( 120 g ) a znovu pomocí ručního elektrického šlehače promícháme.
g) Necháme zahřát na 70°C , odstavíme a následně přidáme KÁVOVÝ LIKÉR KAHLUA ( 1 dcl) a FINSKOU VODKU (cca 3-4 dcl), promícháme a stáčíme do uzavíratelných láhví. Necháme alespoň 12 hodin v lednici odležet.
Podáváme chlazené, s troškou šlehačky a skořice.