KOLIK Z RECEPTU VYROBÍME: cca 2,1 litru

KONZISTENCE: středně hustá

Doporučujeme zahřát žloutky s cukrem na minimální teplotu 70 °C , zmenšíte tím riziko případných zdravotních komplikací z neupravených žloutků.

CAPPUCCINO VAJEČNÝ LIKÉR

NA CAPPUCCINO VAJEČNÝ LIKÉR POTŘEBUJEME:

6 x ŽLOUTEK (nebo 150 g pasterizovaný žloutek)

160 gramů CUKR (moučka, krystal, krupice)

600 gramů SLAZENÉ KONDENZOVANÉ MLÉKO

1 litr SMETANA 31%

120 gramů CAPPUCCINO PRÁŠEK ( použil jsem NESCAFE)

1 dcl (0,1 l) KÁVOVÝ LIKÉR KAHLUA

3-4 dcl (0,3 - 0,4 l) FINSKÁ VODKA


Na dokončení ve sklenici jsem použil:

KVALITNÍ ŠLEHAČKA ve spreji (používám šlehačku DEBIC)

MLETÉ SKOŘICE

VÝROBNÍ POSTUP

(POPIS K VIDEU)

a) Do hrnce dáme vodu a hrnec postavíme na zapnutý sporák.

b) Hned jak začne voda v hrnci vařit, umístíme na něj o něco vetší nerezovou mísu - vytvoříme tím "vodní lázeň"

c) Do mísy dáme ČERSTVÉ ŽLOUTKY (6 kusů nebo 150 g pasterizovaných žloutků) ) a CUKR (160 gramů). Pomocí ručního elektrického šlehače a za stálého zahřívání ve vodní lázni žloutky s cukrem vyšleháme do husté pěny.

d) Přidáme SLAZENÉ KONDENZPVANÉ MLÉKO ( 600 gramů) a znovu pomocí ručního elektrického šlehače promícháme.

e) Přidáme SMETANU 31 % (1  litr ) a znovu pomocí ručního elektrického šlehače promícháme.

f) Přidáme CAPPUCCINO PRÁŠEK ( 120 g ) a znovu pomocí ručního elektrického šlehače promícháme.

g) Necháme zahřát na 70°C , odstavíme a následně přidáme KÁVOVÝ LIKÉR KAHLUA ( 1 dcl) a FINSKOU VODKU (cca 3-4 dcl), promícháme a stáčíme do uzavíratelných láhví. Necháme alespoň 12 hodin v lednici odležet.

Podáváme chlazené, s troškou šlehačky a skořice.