2. ZPRACOVÁNÍ TĚSTA

e) Těsto po nakynutí dáme na podsypaný vál s hladkou moukou, těsto zpracujeme, umístíme do podsypané chlebové ošatky a přikryté utěrkou necháme na teplém místě dokynout.

3. PEČENÍ CHLEBA

f) Chléb pečeme v dortové formě o průměru 23 cm s pečícím papírem a vysypanými okraji, a to ve vyhřáté troubě, při následujících teplotách:

250°C po dobu 10 minut

200°C po dobu 35 minut

Chléb před daním do trouby trošku očistíme od zbylé mouky na povrchu a povrch zároveň potřeme troškou vlažné vody (vytvoří se nám krásná křupavá kůrka)

Celková váha chleba po upečení je cca 1,3 kg.

ČESNEKOVÝ CHLÉB

Na česnekový chléb potřebujeme:

870 gramů HLADKÁ MOUKA (kvalitní hladká mouka)

17 gramů SUŠENÉ DROŽDÍ

30 gramů SUŠENÝ GRANULOVANÝ ČESNEK

580 ml (0,58 l) VLAŽNÁ VODA


VÝROBNÍ POSTUP

(POPIS K VIDEU)

1. PŘÍPRAVA TĚSTA

a) Do misky ve které budeme těsto zpracovávat dáme postupně  M HLADKOU MOUKU (870 gramů) a SUŠENÉ DROŽDÍ (17 gramů). Vše pomocí vařečky promícháme a přidáme SŮL (1 POLEVKOVÁ LŽÍCE) a GRANULOVANÝ SUŠENÝ ČESNEK (30 gramů)

b) Misku dáme do míchacího stroje (domácí robot s nástavcem pro hnětení těsta), stroj zapneme na nižší stupeň, a postupně přidáváme VLAŽNOU VODU (580 ml = 580 gramů)

c) Postupně kombinací nižších a vyšších stupňů rychlosti vypracujeme středně hutné těsto (cca 6-8 minut)

d) Po vypracování těsta jej přendáme do mísy kterou máme podsypanou hladkou moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě nakynout (cca 20-25 minut)