2. ZPRACOVÁNÍ TĚSTA
e) Těsto po nakynutí dáme na podsypaný vál s hladkou moukou, těsto zpracujeme, umístíme do podsypané chlebové ošatky a přikryté utěrkou necháme na teplém místě dokynout.
3. PEČENÍ CHLEBA
f) Chléb pečeme v dortové formě o průměru 23 cm s pečícím papírem a vysypanými okraji, a to ve vyhřáté troubě, při následujících teplotách:
250°C po dobu 10 minut
200°C po dobu 35 minut
Chléb před daním do trouby trošku očistíme od zbylé mouky na povrchu a povrch zároveň potřeme troškou vlažné vody (vytvoří se nám krásná křupavá kůrka)
Celková váha chleba po upečení je cca 1,3 kg.
ČESNEKOVÝ CHLÉB
Na česnekový chléb potřebujeme:
870 gramů HLADKÁ MOUKA (kvalitní hladká mouka)
17 gramů SUŠENÉ DROŽDÍ
30 gramů SUŠENÝ GRANULOVANÝ ČESNEK
580 ml (0,58 l) VLAŽNÁ VODA
VÝROBNÍ POSTUP
1. PŘÍPRAVA TĚSTA
a) Do misky ve které budeme těsto zpracovávat dáme postupně M HLADKOU MOUKU (870 gramů) a SUŠENÉ DROŽDÍ (17 gramů). Vše pomocí vařečky promícháme a přidáme SŮL (1 POLEVKOVÁ LŽÍCE) a GRANULOVANÝ SUŠENÝ ČESNEK (30 gramů)
b) Misku dáme do míchacího stroje (domácí robot s nástavcem pro hnětení těsta), stroj zapneme na nižší stupeň, a postupně přidáváme VLAŽNOU VODU (580 ml = 580 gramů)
c) Postupně kombinací nižších a vyšších stupňů rychlosti vypracujeme středně hutné těsto (cca 6-8 minut)
d) Po vypracování těsta jej přendáme do mísy kterou máme podsypanou hladkou moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě nakynout (cca 20-25 minut)