VÝROBNÍ POSTUP
1.Výroba KORPUSu pro ČOKOLÁDOVÝ DEZERT S BAILEYS A WHISKY
a) Do sáčku si vložíme BEBE SUŠENKY (0,130 g) a válečkem rozválíme na sušenkovou drť.
b) Nadrcené BEBE SUŠENKY (0,130g) vysypeme do misky a přidáme KAKAO (0,10g), rozpuštěné máslo (0,110 g) a vše společně promícháme
c) Takto připravenou směs poté vložíme do DORTOVÁ FORMA (průměr 17 cm) a polévkovou lžící rozprostřeme po dně DORTOVÁ FORMA.
3.Dokončení
ČOKOLÁDOVÝ DEZERT S BAILEYS A WHISKY
j) Na takto připravený základ nalijeme zbytek ČOKOLÁDOVÁ směs
Vložíme do chladničky na 2-3 hodiny ztuhnout
PO 2-3 hodinách můžeme servírovat
ČOKOLÁDOVÝ DEZERT S BAILEYS A WHISKY
NA DEZERT POTŘEBUJEME:
0,130 Kg KAKAOVÉ SUŠENKY
0,110 Kg MÁSLO
0,010 Kg INSTANTNÍ KAKAO (GRANKO)
0,250 Kg TVAROH PLNOTUČNÝ
0,300 Kg MLÉČNÁ ČOKOLÁDA NA VAŘENÍ
0,060 Kg SMETANA 32%
0,060 Kg BAILEYS
0,020 Kg IRSKÉ WHISKY
0,020 Kg ZTUŽOVAČ ŠLEHAČKY
NÁŠ TIP:
Pokud chcete výrobu tohoto dezertu mít levnější, můžete použít jakýkoliv čokoládový likér a místo whisky jakýkoliv jiný alkohol, např. tuzemský rum. Chuť tohoto dezertu bude stále výborná....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2. Výroba ČOKOLÁDOVÝ DEZERT S BAILEYS A WHISKY
d) Připravíme si vodní lázeň a dáme rozpustit MLÉČNÁ ČOKOLÁDA NA VAŘENÍ (0,300g)
e) Když je ČOKOLÁDA rozpuštěná , přidáme do ní SMETANA 32 % (0,60 g) a promícháme
f) Poté přilijeme BAILEYS (0,60g) a znovu dobře promícháme
g) Nakonec přilijeme IRSKÁ WHISKY (0,20 g) a znovu promícháme
h) Do větší misky si přendáme TVAROH (0,250g) a do něj přilijeme ½ ČOKOLÁDOVÁ SMĚS a metlou rozmícháme
ch) Nakonec přidáme ZTUŽOVAČ ŠLEHAČKY (0,20 g) a promícháme
i) Takto hotovou směs vložíme stěrkou na připravený KORPUS a uhladíme do hladka