KOLIK Z RECEPTU VYROBÍME: cca 1,9 litru
KONZISTENCE: mírně hustá
Doporučujeme zahřát žloutky s cukrem na minimální teplotu 70 °C , zmenšíte tím riziko případných zdravotních komplikací z neupravených žloutků.
DOMÁCÍ BAILEYS
NA DOMÁCÍ BAILEYS POTŘEBUJEME:
30 gramů VANILKOVÝ CUKR
5 dcl (0,5 l) SMETANA 33%
1,3 dcl (0,13 l) PASTERIZOVANÉ ŽLOUTKY (nebo 5 x ŽLOUTEK)
800 gramů ZKARAMELIZOVANÉ MLÉKO (jak jej udělat najdete zde)
3 dcl (0,3 l) KONDENZOVANÉ NESLAZENÉ MLÉKO (TATRA)
4 dcl (0,4 l) IRSKÁ WHISKY
Dále budeme potřebovat 2 x láhev 1 l
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
VÝROBNÍ POSTUP
a) Do hrnce dáme vodu a hrnec postavíme na zapnutý sporák.
b) Hned jak začne voda v hrnci vařit, umístíme na něj o něco vetší nerezovou mísu - vytvoříme tím "vodní lázeň"
c) Do mísy dáme VANILKOVÝ CUKR (30 gramů), SMETANA 33% (5 dcl) a PASTERIZOVANÉ ŽLOUTKY (1,3 dcl, nebo můžeme použít 5x čerstvé žloutky). Pomocí ručního elektrického šlehače a za stálého zahřívání ve vodní lázni cukr, smetanu a žloutky vyšleháme.
d) Přidáme ZKARAMELIZOVANÉ MLÉKO (800 gramů) a pomocí ručního elektrického šlehače znovu promícháme.
e) Přidáme KONDENZOVANÉ MLÉKO ( 3 dcl ) a znovu pomocí ručního elektrického šlehače promícháme.
f) Odstavíme z vodní lázně a necháme cca 20 minut vychladnout.
g) Následně přidáme IRSKOU WHISKY (cca 4 dcl a více), promícháme a stáčíme do uzavíratelných láhví.
Podáváme chlazené.....