--------------------------------------------------------
KOLIK Z RECEPTU VYROBÍME: cca 1,4 litru
KONZISTENCE: středně hustá
Doporučujeme zahřát žloutky s cukrem na minimální teplotu 70 °C , zmenšíte tím riziko případných zdravotních komplikací z neupravených žloutků.
--------------------------------------------------------
DOMÁCÍ RAFFAELLO VAJEČNÝ LIKÉR
Na tento domácí raffaello vaječný likér potřebujeme:
200 gramů CUKR KRYSTAL
6 x ŽLOUTEK (nebo 150 gramů PASTERIZOVANÉ ŽLOUTKY)
400 gramů KOKOSOVÉ MLÉKO
500 gramů KONDENZOVANÉ SLAZENÉ MLÉKO (SALKO)
2 dcl (0,2 l) MANDLOVÉ MLÉKO
2 lžičky KOKOSOVÉ AROMA
3,5 dcl (0,35 l) MANDLOVÝ RUM
VÝROBNÍ POSTUP
a) Do hrnce dáme vodu a hrnec postavíme na zapnutý sporák.
b) Hned jak začne voda v hrnci vařit, umístíme na něj o něco vetší nerezovou mísu - vytvoříme tím "vodní lázeň"
c) Do mísy dáme CUKR KRYSTAL (200 gramů) a ČERSTVÉ ŽLOUTKY (6 x) (můžeme použít PASTERIZOVANÉ ŽLOUTKY (150 gramů ). Pomocí ručního elektrického šlehače a za stálého zahřívání ve vodní lázni žloutky s cukrem vyšleháme do husté pěny.
d) Přidáme KOKOSOVÉ MLÉKO ( 400 g ) a znovu pomocí ručního elektrického šlehače promícháme.
e) Přidáme KONDENZOVANÉ SLAZENÉ MLÉKO (500 gramů) a znovu pomocí ručního elektrického šlehače promícháme. Necháme chvíli zahřát.
f) Přidáme MANDLOVÉ MLÉKO (2 dcl) a KOKOSOVÉ AROMA (2 lžičky). Znovu promícháme..
g) Následně odstavíme, necháme vychladnout ! a přidáme MANDLOVÝ RUM (cca 3,5 dcl ), promícháme a stáčíme do uzavíratelných láhví.
Podáváme chlazené.....