2. Kompletace dortu z lázeňských oplatek
b) Vezmeme LAZEŇSKÉ OPLATKY (1 balení), rozbalíme je, a postupně na všechny vrstvy naneseme připravený krém a to tak, že jej důkladně po všech vrstvách pomocí dortového nože rozetřeme.
c) Naneseme vrstvu krému také z boku dortu, vše krásně uhladíme.
DORT Z LÁZEŇSKÝCH OPLATEK
NA TENTO DEZERT POTŘEBUJEME:
1 balení LÁZEŇSKÉ OPLATKY
750 gramů TVAROH TUČNÝ
250 gramů MASCARPONE
3 lžičky OŘECHOVÉ AROMA
40 gramů HOŘKÁ ČOKOLÁDA
30 gramů CUKR MOUČKA
OVOCE: MAILINY, BORŮVKY, JAHODY
VÝROBNÍ POSTUP
1. Výroba krému pro dort z lázeňských oplatek
a) Do misky dáme TVAROH TUČNÝ (750 gramů), přidáme MASCARPONE (250 gramů), CUKR MOUČKA ( 30 gramů) a OŘECHOVÉ AROMA ( 3 lžičky). Vše pomocí elektrického ručního šlehačem důkladně promícháme.
3. Zdobení dortu z lázeňských oplatek
d) Vezmeme rozpuštěnou ČOKOLÁDA ( cca 40 gramů) a pomocí lžičky ji náhodně rozprostřeme po povrchu dortu.
e) Dáme do lednice na cca 10 minut zatuhnout.
f) Na povrch dortu náhodně ke středu rozprostřeme ovoce ( maliny, borůvky, jahody)