3. Výroba krému na jahodový dort s lázeňskou oplatkou
c) Vezme MRAŽENÉ JAHODY ( 350 gramů ), necháme je rozmrazit a dáme je do misky. Následně pomocí ručního tyčového mixéru je rozmixujeme. Vytvoříme tak jahodové pyré.
d) Do větší misky dáme MASCARPONE ( 500 gramů), CUKR MOUČKA (60 gramů) a jahodové pyré. Vše pomocí elektrického ručního šlehače důkladně promícháme.
e) Do mističky dáme ŽELATINA v prášku (30 gramů) a 1 dcl vlažné vody. Vše pomocí malé metličky rozmícháme. Želatinu následně dáme do krému z jahod a vše důkladně pomocí elektrického ručního šlehače rozmícháme.
JAHODOVÝ DORT S LÁZEŇSKOU OPLATKOU
Na jahodový dort s lázeňskou oplatkou potřebujeme:
600 gramů MASCARPONE
60 gramů CUKR MOUČKA
350 gramů MRAŽENÉ JAHODY
100 gramů NUTELLA
1 balení LÁZEŇSKÉ OPLATKY (lísko-oříškové, budeme potřebovat jen 5 kusů z tohoto balení)
30 gramů ŽELATINA v prášku
VÝROBNÍ POSTUP
1. Výroba krému na plnění lázeňských oplatek
a) Do misky dáme MASCARPONE (100 gramů) a přidáme rozpuštěnou NUTELLA (100 gramů). Vše pomocí lžičky důkladně promícháme.
2. Plnění lázeňských oplatek
b) Vezmeme 1 balení lázeňských oplatek, a odebereme z tohoto balení 5 ks oplatek. Oplatky rozložíme na stůl, a mezi 4 oplatky rovnoměrně rozdělíme krém. Krém na 4 oplatkách rovnoměrně rozetřeme, oplatky následně složíme na sebe (namazaným vzhůru) a poslední 5 nenamazanou oplatku dáme nahoru.
Takto připravený korpus dáme do rozebíratelné dortové formy.
4. Dokončení jahodového dortu s lázeňskou oplatkou.
f) Na korpus naneseme připravený jahodový krém, a pomocí polévkové lžíce krém krásně uhladíme. Doporučujeme polévkovou lžíci průběžně namáčet v horké vodě. krém se Vám bude na lžíci méně lepit.
Takto připravený dort dáme do lednice vychladit na minimálně 6 hodin.