POSTUP VÝROBY
1. PŘÍPRAVA SUROVIN
a) Vezmeme si dýni HOKAIDO, kterou rozpůlíme, zbavíme vnitřku, jednu půlku rozděláme na 4 části, které snadno zbavíme slupky. Takto připravenou dýni nakrájíme na menší kostičky. Budeme potřebovat je 600 gramů na kostičky nakrájené dýně HOKAIDO.
b) Vezmeme CIBULE (140 gramů), kterou očistíme a nakrájíme na malé kostičky.
c) Vezmeme ČERVENOU PAPRIKU (130 gramů), kterou rozpůlíme, očistíme a dáme na pečicím papíře péct v troubě při teplotě 180°C.
Po upečení papriku necháme vychladnout, poté ji očistíme a nakrájíme.
3.DOKONČENÍ DÝŇOVÉ POLÉVKY
Polévku nalejeme do polévkového talíře, přidáme trošku ušlehané šlehačky nebo šlehačky ve spreji.
DÝŇOVÁ POLÉVKA S PEČENOU PAPRIKOU
NA DÝŇOVOU POLÉVKU S PEČENOU PAPRIKOU POTŘEBUJEME:
600 gramů DÝŇĚ HOKAIDO
140 gramů CIBULE
130 gramů ČERVENÁ PAPRIKA
100 gramů MÁSLO
7 dcl (0,7 l) KUŘECÍ VÝVAR
2 dcl (0,2 l) SMETANA 32%
SŮL
MUŠKATOVÝ OŘÍŠEK
UŠLEHANÁ ŠLEHAČKA NEBO ŠLEHAČKA VE SPREJI
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2. KOMPLETACE DÝŇOVÉ POLÉVKY
d) Vezmeme si hrnec, který umístíme na zapnutý sporák. Do hrnce dáme MÁSLO (100 gramů), které necháme rozpustit, a následně přidáme nakrojenou cibulku, kterou mírně orestujeme.
e) na kostičky nakrájenou dýni, kterou necháme chvíli restovat.
f) Následně přidáme KUŘECÍ VÝVAR (7 dcl), hrnec zakryjeme pokličkou a vaříme na mírném stupni cca 10 minut (dýně musí být měkká).
g) Do hrnce dáme nakrájenou červenou papriku, povaříme 5 minut.
h) Po uvaření obsah hrnec pomocí ručního elektrického mixéru rozmixujeme, polévku zjemníme SMETANA 32% (2 dcl) a přidáme SŮL a MUŠKATOVÝ OŘÍŠEK. Vše důkladně promícháme.
ch) Polévku necháme vařit ještě 3-5 minut a můžeme servírovat.