2. VÝROBA KORPUSU pro nepečený DÝŇOVÝ CHEESECAKE
c) Připravíme si KAKAOVÉ SUŠENKY (260 g) které pomocí mixéru rozmixujeme - sušenky rozemeleme na jemný prášek, který pak vysypeme do misky.
d) V hrnci nebo v mikrovlnce si rozpustíme MÁSLO (140 g), které po rozpuštění přilejeme k prášku ze sušenek. Obsah misky s máslem důkladně promícháme.
e) Připravíme se dortovou formu o průměru 23 cm, do které vysypeme obsah misky, rovnoměrně rozprostřeme a pomocí lžičky udusáme.
Takto připravený korpus dáme do ledničky na cca 10 minut.
4. VÝROBA TOPu pro nepečený DÝŇOVÝ CHEESECAKE
g) Vezmeme si hrnec, který umístíme na zapnutý sporák. Do hrnce dáme MÁSLO (100 gramů), které necháme rozpustit, a následně nakrájenou DÝNĚ HOKAIDO (400 gramů). Dýni orestujeme.
h) Přidáme nakrájené JABLKO (100 gramů) a necháme ho chvíli s dýni restovat restovat.
ch) Přidáme CUKR MOUČKA (40 gramů), 2 čajové lžičky SKOŘICE a 1 čajovou lžičku PERNIKOVÉHO KOŘENÍ)
i) Následně přidáme VODA (2 dcl) , hrnec zakryjeme pokličkou a vaříme na mírném stupni cca 15 minut (dýně musí být měkká).
j) Po uvaření obsah hrnec pomocí ručního elektrického mixéru rozmixujeme, přidáme rozmíchanou žlutou želatinu (ŽLUTÁ ŽELATINA (20 gramů) rozmícháme s 2 dcl vody) a vše důkladně promicháme.
DÝŇOVÝ CHEESECAKE
NA DÝŇOVÝ CHEESECAKE POTŘEBUJEME:
260 gramů KAKAOVÉ/ ČOKOLÁDOVÉ SUŠENKY
240 gramů MÁSLO
750 gramů PHILADELPHIA SÝR
80 gramů CUKR MOUČKA
400 gramů DÝNĚ HOKAIDO (oloupaná a nakrájená
100 gramů JABLKO
2 čajové lžičky SKOŘICE
1 čajová lžička PERNÍKOVÉ KOŘENÍ
20 gramů ŽLUTÁ ŽELATINA
VODA
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
VÝROBNÍ POSTUP
1. PŘÍPRAVA SUROVIN pro nepečený DÝŇOVÝ CHEESECAKE
a) Vezmeme si dýni HOKAIDO, kterou rozpůlíme, zbavíme vnitřku, jednu půlku rozděláme na 4 části, které snadno zbavíme slupky. Takto připravenou dýni nakrájíme na menší kostičky. Budeme potřebovat je 400 gramů na kostičky nakrájené dýně HOKAIDO.
b) Vezmeme JABLKO, nakrájíme jej na kostičky. Budeme potřebovat 100 gramů nakrájeného jablka.
3. VÝROBA KRÉMU pro nepečený DÝŇOVÝ CHEESECAKE
f) Do misky dáme PHILADEPHIA SÝR (750 gramů), a MOUČKOVÝ CUKR (40 g ). Důkladně vše pomocí ručního šlehače promícháme a pomocí stěrky nebo lžičky přendáme do dortové formy, kde krém rovnoměrně rozprostřeme na korpus. Otřeme okraje.
Takto připravený základ na dort dáme do ledničky na minimálně 30 minut.
5.DOKONČENÍ nepečeného DÝŇOVÉHO CHEESECAKE
k) Horký top naneseme na vychlazené krém a to tak, že jen nalejeme na polévkovou lžičku a rovnoměrně naneseme na povrch.
Takto připravený DÝŇOVÝ CHEESECAKE dáme vychladit do ledničky na 4-5 hodin.