VÝROBNÍ POSTUP
1. VÝROBA PUDINKU pro ESKYMO řezy
a) Připravíme si misku, do které dáme KOKOSOVÝ PUDINKOVÝ PRÁŠEK (80 g), který zalejeme 2,5 dcl MLÉKO.
b) Vezmeme hrnec, dáme do něj vodu, a dáme jej na zapnutý sporák.
c) Připravíme si misku, do kterého dáme 5 dcl MLÉKO. Následně přidáme CUKR MOUČKA (30 g). Misku umístíme na hrnec s vodou (vytvořili jsme si tkz. vodní lázeň) a mléko mírně zahřejeme.
d) Pomocí metličky nebo lžičky si rozmícháme obsah misky, kterou posléze nalejeme do hrnce s mírně zahřátým mlékem.
e) Za stálého míchání zahřejeme obsah hrnce, pudink je hotový hned jak nám zhoustne (nesmí se nám dlouho vařit)
f) Pudink přendáme do větší misky, a necháme jej min.2 hodiny zchladnout.
3. VÝROBA KRÉMU pro ESKYMO řezy
i) Do misky dáme TVAROH (500 g), KOKOSOVÉ AROMA (3 čajové lžičky), MOUČKOVÝ CUKR (30 g ). Důkladně vše pomocí ručního šlehače promícháme a přidáme zchladnutý KOKOSOVÝ PUDINK. Znovu vše pomocí ručního šlehače promícháme a nakonec přidáme ZTUŽOVAČ ŠLEHAČKY (40 g). Znovu vše promícháme a pomocí stěrky nebo lžičky přendáme do dortové formy, kde krém rovnoměrně rozprostřeme na korpus. Otřeme okraje.
Takto připravený základ na dort dáme do ledničky na minimálně 1 hodinu.
5. DOKONČENÍ ESKYMO řezy
m) Vyndáme základ na dort z ledničky, vezmeme si nůž a opatrně odřízneme okraje kolem dortové formy. Krajní formu opatrně otevřeme.
n) Vezmeme si pečicí papír, a umístíme jej pod otevřený dort. Pomocí naběračky nanášíme postupně čokoládu, kterou následně pomocí dortového nože rovnoměrně a opatrně rozetřeme na povrch dortu. Čokoládu rozetřeme po všech stranách, a to i z boku.
o) Opatrně pomocí dvou nožů přeneseme dort na talíř nebo plastové prkénko, a po vrchní části jej posypeme strouhaným kokosem.
Eskymo řezy necháme 4-5 hodin vychladit
ESKYMO ŘEZY
NA ESKYMO ŘEZY POTŘEBUJEME:
390 gramů ČOKOLÁDOVÉ SUŠENKY (použil jsem Bebe)
180 gramů MÁSLO
80 gramů KOKOSOVÝ PUDINKOVÝ PRÁŠEK
9 dcl (0,9 l ) MLÉKO
60 gramů CUKR MOUČKA
500 gramů TVAROH (tučný)
KOKOSOVÉ AROMA
40 gramů ZTUŽOVAČ ŠLEHAČKY
300 gramů ČOKOLÁDA NA VAŘENÍ
STROUHANÝ KOKOS
Dále budeme potřebovat:
Dortová forma o průměru 23 cm
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2. VÝROBA KORPUSU pro ESKYMO řezy
g) Připravíme si SUŠENKY (360 g) které pomocí mixéru rozmixujeme - sušenky rozemeleme na jemný prášek, který pak vysypeme do misky.
h) V hrnci nebo v mikrovlnce si rozpustíme MÁSLO (180 g), které po rozpuštění přilejeme k prášku ze sušenek. Obsah misky s máslem důkladně promícháme.
ch) Připravíme se dortovou formu o průměru 23 cm, do které vysypeme obsah misky, rovnoměrně rozprostřeme a pomocí lžičky udusáme.
Takto připravený korpus dáme do ledničky na cca 10 minut.
4. VÝROBA TOPu pro ESKYMO řezy
j) Připravíme si hrnec, do kterého dáme vodu a vše umístíme na sporák. Na hrnec dáme nerezovou misku. Sporák zapneme. (vytvořili jsme si vodní lázeň)
k) Do misky dáme MLÉČNÁ ČOKOLÁDA NA VAŘENÍ (300 g), kterou necháme rozpustit. Poté přidáme MLÉKO (1,5 dcl), kterou jsme si předtím nahřáli (na nahřátí smetany můžete použít i mikrovlnou troubu).
l) Vše důkladně promícháme a rozehřejeme (nesmím být v čokoládě hrudky)