HRACHOVÁ POLÉVKA
NA HRACHOVOU POLÉVKU POTŘEBUJEME:
600 gramů MRAŽENÝ HRÁŠEK
300 gramů BRAMBORY
150 gramů CIBULE
100 gramů MÁSLO
1,5 litrů ZELENINOVÝ VÝVAR
1 dcl (0,1 l) SMETANA 33%
MUŠKATOVÝ OŘÍŠEK
SŮL
PEPŘ
DOPOROČUJEME PODÁVAT S MASLOVÝMI KRUTÓNKY
VÝROBNÍ POSTUP
(POPIS K VIDEU)
a) Do hrnce umístěném na sporáku dáme MÁSLO (100 g), které necháme rozpustit.
b) Postupně na něm orestujeme CIBULI (150 g), nakrájené BRAMBORY (300 g) a MRAŽENÝ HRÁŠEK (600 g).
c) Přidáme ZELENINOVÝ VÝVAR (1,5 l) a vaříme 20-25 minut.
d) Po uvaření polévku rozmixuje pomocí ručního tyčového mixéru, přidáme SMETANU 33% (1dcl), MUŠKATOVÝ OŘÍŠEK, SŮL, PEPŘ.
e) Krátce povaříme a můžeme podávat.