2. KOMPLETACE jablkového dortu se šlehačkou a griliášem
f) Vezmeme DĚTSKÉ PIŠKOTY (cca 220 gramů) a v dortové formě je rozložíme vedle sebe na spodní okraj formy.
g) Vezmeme připravenou náplň, a přelejeme vyskládané piškoty. Následně postup s piškoty opakujeme ještě 3 x, vždy vezmeme piškoty, vyskládáme je, a přelijeme je náplní. Poslední vrstva by měla být přelitá náplní.
Vše dáme vychladnout do ledničky na cca 12 hodin.
JABLKOVÝ DORT SE ŠLEHAČKOU A OŘECHOVÝM GRILIÁŠEM
Na tento nepečený dezert potřebujeme:
5 x středně velká JABLKA
8 dcl (0,8 l) VODA
70 gramů CUKR
1 lžička PERNIKOVÉ KOŘENÍ nebo SKOŘICE
60 gramů VANILKOVÝ PUDING
220 gramů DĚTSKÉ PIŠKOTY
60 gramů VANILKOVÝ CUKR
26 gramů ZTUŽOVAČ ŠLEHČKY
4 dcl SMETANA 32%
60 gramů OŘECHOVÝ GRILIÁŠ
VÝROBNÍ POSTUP
1. VÝROBA NÁPLNĚ do jablkového dortu se šlehačkou a griliášem
a) Vezmeme 5 x středně velká jablka, které oloupeme a nakrajíme na mešní kostičky
b) Hrnec s VODOU (6 dcl) postavíme na sporák, a dáme do něj na kostičky nakrájené jablko.
c) Do hrnce dáme CUKR (70 g) a lžičku PERNIKOVÉHO KOŘENÍ nebo SKOŘICE.
d) Směs povaříme až do doby, kdy se začnou kostičky jablka rozpadat. Poté vezmeme ruční tyčový elektrický mixér, a směs mírně rozmixujeme..
e) Do misky dáme VANILKOVÝ PUDING (60 gramů) a VODU (2 dcl). Směs pomocí metličky rozmícháme, a vmícháme do hrnce.
Za stálého míchání směs krátce povaříme, a to až do zhoustnutí.
3. DOKONČENÍ jablkového dortu se šlehačkou a griliášem
h) Do misky si dýme ŠLEHAČKU ( 4dcl), VANILKOVÝ CUKR (60 g) a ZTUŽOVAČ ŠLEHAČKY (26 ). Vše pomocí ručního elektrického šlehače vyšleháme do tužší konzistence.
Na vychlazený korpus naneseme vyšlehaný krém, posypeme ořechovým griliášem a můžeme rovnou podávat.