KOLIK Z RECEPTU VYROBÍME: cca 1 litr

KONZISTENCE: mírně hustá

Doporučujeme zahřát žloutky s cukrem na minimální teplotu 70 °C , zmenšíte tím riziko případných zdravotních komplikací z neupravených žloutků.

JEDNODUCHÝ VAJEČNÝ KOŇAK

Na tento jednoduchý vaječný koňak potřebujeme:

200 gramů CUKR KRYSTAL

130 gramů PASTERIZOVANÉ ŽLOUTKY (nebo 5 x ŽLOUTEK)

30 gramů VANILKOVÝ CUKR

6 dcl (0,6 l) KONDENZOVANÉ MLÉKO NESLAZENÉ (TATRA)

4 dcl (0,4 l) RUM 

Dále budeme potřebovat 1 x UZAIRATELNÁ SKLENICE o obsahu 1 l

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

VÝROBNÍ POSTUP

(POPIS K VIDEU)

a) Do hrnce dáme vodu a hrnec postavíme na zapnutý sporák.

b) Hned jak začne voda v hrnci vařit, umístíme na něj o něco vetší nerezovou mísu - vytvoříme tím "vodní lázeň"

c) Do mísy dáme CUKR KRYSTAL (200 gramů) a PASTERIZOVANÉ ŽLOUTKY (130 gramů) (můžeme použít také 5 x ČERSTVÉ ŽLOUTKY ). Pomocí ručního elektrického šlehače a za stálého zahřívání ve vodní lázni žloutky s cukrem vyšleháme do husté pěny.

d) Přidáme VANILKOVÝ CUKR (30 gramů) a  pomocí ručního elektrického šlehače znovu promícháme.

e) Přidáme neslazené KONDENZPVANÉ MLÉKO  ( 6 dcl ) a znovu pomocí ručního elektrického šlehače promícháme.

f) Následně přidáme RUM (cca 4 dcl a více), promícháme a stáčíme do uzavíratelných láhví.

Podáváme chlazené.....