PODPOŘÍTE NÁŠ PROJEKT TÍM, ŽE SI ZVOLÍTE ODBĚR NAŠEHO YOUTUBE KUCHAŘSKÉHO KANÁLU. DĚKUJEME !!!!
2.Výroba KANADSKÉ BORŮVKOVÉ LÍVANCE :
1.Na sporáku připravíme lívanečník do kterého nalijeme kapku oleje na každý LÍVANEC
2.Když je olej rozpálený ( pozor ne přepálený) naléváme těsto do lívanečníku asi tak do půlky a na každý LÍVANEC nasypeme hrst ze BORŮVKY (120 g) a každý lívanec poté znovu dolijeme trochou těsta
3.Malou lžičkou kontrolujeme okraje jestli se nám nepřilepily a jestli lze lívanec krásně odlepit od pánve
4.Když vidíme okraje krásně dozlatova a odlepený celý lívanec , opatrně se ho pokusíme dvěma lžičkami otočit aby se propekl i z druhé strany
KANADSKÉ BORŮVKOVÉ LÍVANCE
NA 8 KUSŮ LÍVANCŮ POTŘEBUJEME:
150 gramů HLADKÉ MOUKY
1 x VEJCE
250 ml MLÉKO
25 gramů CUKR KRYSTAL
15 gramů DROŽDÍ
SŮL
OLEJ NA SMAŽENÍ
120 gramů BORŮVKY
ZDOBÍME:
JAVOROVÝ SIRUP
ŠLEHAČKA DEBIC
VÝROBNÍ POSTUP
1.Příprava těsta na KANADSKÉ BORŮVKOVÉ LÍVANCE:
1.Do větší misky nasypeme HLADKÁ MOUKA (150 g) , přidáme cukr krystal (25 g)
2.Rozklepneme VEJCE (2 ks) , přidáme SUŠENÉ DROŽDÍ (15 g) špetku SŮL a přilijeme MLÉKO (250 ml)
3.Vše pomícháme metličkou do hladkého litého těsta a přikryjeme utěrkou
3.Dokončení KANADSKÉ BORŮVKOVÉ LÍVANCE
1.Když jsou LÍVANCE po obou stranách dozlatova propečené , vyjmeme je z pánve na připravený talíř
2.LÍVANCE servírujeme ještě teplé přelité JAVOROVÝ SIRUP ozdobené ŠLEHAČKA a OVOCE