PODPOŘÍTE NÁŠ PROJEKT TÍM, ŽE SI ZVOLÍTE ODBĚR NAŠEHO YOUTUBE KUCHAŘSKÉHO KANÁLU. DĚKUJEME !!!!







2.Výroba KANADSKÉ BORŮVKOVÉ LÍVANCE :

1.Na sporáku připravíme lívanečník do kterého nalijeme kapku oleje na každý LÍVANEC

2.Když je olej rozpálený ( pozor ne přepálený) naléváme těsto do lívanečníku asi tak do půlky a na každý LÍVANEC nasypeme hrst ze BORŮVKY (120 g) a každý lívanec poté znovu dolijeme trochou těsta

3.Malou lžičkou kontrolujeme okraje jestli se nám nepřilepily a jestli lze lívanec krásně odlepit od pánve

4.Když vidíme okraje krásně dozlatova a odlepený celý lívanec , opatrně se ho pokusíme dvěma lžičkami otočit aby se propekl i z druhé strany

KANADSKÉ BORŮVKOVÉ LÍVANCE

NA 8 KUSŮ LÍVANCŮ POTŘEBUJEME:

150 gramů HLADKÉ MOUKY

1  x VEJCE

250 ml MLÉKO

25 gramů CUKR KRYSTAL

15 gramů DROŽDÍ

SŮL

OLEJ NA SMAŽENÍ

120 gramů BORŮVKY


ZDOBÍME:

JAVOROVÝ SIRUP

ŠLEHAČKA DEBIC


VÝROBNÍ POSTUP


1.Příprava těsta na KANADSKÉ BORŮVKOVÉ LÍVANCE:

1.Do větší misky nasypeme HLADKÁ MOUKA (150 g) , přidáme cukr krystal (25 g)

2.Rozklepneme VEJCE (2 ks) , přidáme SUŠENÉ DROŽDÍ (15 g) špetku SŮL a přilijeme MLÉKO (250 ml)

3.Vše pomícháme metličkou do hladkého litého těsta a přikryjeme utěrkou



3.Dokončení KANADSKÉ BORŮVKOVÉ LÍVANCE

1.Když jsou LÍVANCE po obou stranách dozlatova propečené , vyjmeme je z pánve na připravený talíř

2.LÍVANCE servírujeme ještě teplé přelité JAVOROVÝ SIRUP ozdobené ŠLEHAČKA a OVOCE