KOLIK Z RECEPTU VYROBÍME: cca 1,8 litru
KONZISTENCE: středně hustá
Doporučujeme zahřát žloutky s cukrem na minimální teplotu 70 °C , zmenšíte tím riziko případných zdravotních komplikací z neupravených žloutků.
KARAMELOVÝ VAJEČNÝ LIKÉR
NA KARAMELOVÝ VAJEČNÝ LIKÉR POTŘEBUJEME:
150 gramů CUKR KRYSTAL
130 gramů PASTERIZOVANÉ ŽLOUTKY (nebo 5 x ŽLOUTEK)
5 dcl (0,5 l) KONDENZOVANÉ MLÉKO NESLAZENÉ (TATRA)
800 gramů KARAMEL VYROBENÝ ZE SALCA (jak jej udělat najdete zde)
4 dcl (0,4 l) RUM
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
VÝROBNÍ POSTUP
a) Do hrnce dáme vodu a hrnec postavíme na zapnutý sporák.
b) Hned jak začne voda v hrnci vařit, umístíme na něj o něco vetší nerezovou mísu - vytvoříme tím "vodní lázeň"
c) Do mísy dáme CUKR KRYSTAL (150 gramů) a PASTERIZOVANÉ ŽLOUTKY (130 gramů) (můžeme použít také 5 x ČERSTVÉ ŽLOUTKY ). Pomocí ručního elektrického šlehače a za stálého zahřívání ve vodní lázni žloutky s cukrem vyšleháme do husté pěny.
d) Přidáme neslazené KONDENZOVANÉ MLÉKO ( 5 dcl ) a znovu pomocí ručního elektrického šlehače promícháme.
e) Přidáme KARAMEL ZE SALCA (800 gramů -(jak jej udělat najdete zde) a znovu pomocí ručního elektrického šlehače promícháme.
f) Následně odstavíme, necháme vychladnout a přidáme RUM (cca 4 dcl a více), promícháme a stáčíme do uzavíratelných láhví.
Podáváme chlazené.....