POSTUP VÝROBY
(POPIS K VIDEU)
1. PŘÍPRAVA na kokosovou bábovku
Do hrnku vysypeme ROZINKY (50g) které zalijeme RUM (200 ml) , přikryjeme fresh folií a necháme odstát (ideálně 24 hod předem)
Pečící formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme strouhaným kokosem. Zbytek kokosu sesypeme bokem do misky.
3. DOKONČENÍ kokosové bábovky
Pečeme v předehřáté troubě na oboustranné pečení při teplotě 180-185 C po dobu 40-45 minut.
Servírujeme posypané moučkovým cukrem
KOKOSOVÁ BÁBOVKA S RUMEM
NA STŘEDNÍ KOKOSOVOU BÁBOVKU POTŘEBUJEME:
200 gramů HLADKÁ MOUKA
100 gramů CUKR KRYSTAL
40 gramů STROUHANÝ KOKOS
1 x PRÁŠEK DO PEČIVA (12 gramů)
1 x VANILKOVÝ CUKR ( 20 gramů)
3 x VEJCE
110 ml KOKOSOVÉ MLÉKO ( 0,11 L)
65 ml ROSTLINNÝ OLEJ (0,065 L)
50 gramů ROZINKY
RUM (CCA 200 ml )
Na vymazaní formy:
MÁSLO
STROUHANÝ KOKOS
Na dokončení :
CUKR MOUČKA
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2. VÝROBA TĚSTA na kokosovou bábovku
1.Do připravené misky vysypeme HLADKOU MOUKU (200 g) , CUKR KRYSTAL (100 g), 40 g STROUHANÝ KOKOS (40 g)PRÁŠEK DO PEČIVA (12 g), VANILKOVÝ CUKR (20 g) a vše vařečkou promícháme
2. Do směsi přidáme VEJCE (3 x) ,KOKOSOVÉ MLÉKO (110 ml) a ROSTLINNÝ OLEJ (65 ml) a metličkou vše promícháme do hladkého litého těsta
3.Rozinky namočené v rumu vložíme na cedník a necháme okapat zbylý rum (který samozřejmě nevyhodíme ale s chutí můžeme vypít jako aperitiv před konzumací naší skvělé bábovky )
4.Okapané rozinky vložíme do připraveného těsta ,společně vše promícháme a vlijeme do bábovkové formy vysypané kokosem