POSTUP VÝROBY

(POPIS K VIDEU)

1. PŘÍPRAVA na kokosovou bábovku

Do hrnku vysypeme ROZINKY (50g) které zalijeme RUM (200 ml) , přikryjeme fresh folií a necháme odstát (ideálně 24 hod předem)

Pečící formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme strouhaným kokosem. Zbytek kokosu sesypeme bokem do misky.




3. DOKONČENÍ kokosové bábovky

Pečeme v předehřáté troubě na oboustranné pečení při teplotě 180-185 C po dobu 40-45 minut.

Servírujeme posypané moučkovým cukrem 

KOKOSOVÁ BÁBOVKA S RUMEM

NA STŘEDNÍ KOKOSOVOU BÁBOVKU POTŘEBUJEME:

200 gramů HLADKÁ MOUKA

100 gramů CUKR KRYSTAL

40 gramů STROUHANÝ KOKOS

1 x  PRÁŠEK DO PEČIVA (12 gramů)

1 x  VANILKOVÝ CUKR ( 20 gramů)

3 x VEJCE

110 ml KOKOSOVÉ MLÉKO ( 0,11 L)

65 ml ROSTLINNÝ OLEJ (0,065 L)

50 gramů ROZINKY

RUM (CCA 200 ml )


Na vymazaní formy:

MÁSLO

STROUHANÝ KOKOS

Na dokončení :

CUKR MOUČKA

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



2. VÝROBA TĚSTA na kokosovou bábovku

1.Do připravené misky vysypeme HLADKOU MOUKU (200 g) , CUKR KRYSTAL (100 g), 40 g STROUHANÝ KOKOS (40 g)PRÁŠEK DO PEČIVA (12 g), VANILKOVÝ CUKR (20 g)  a vše vařečkou promícháme

2. Do směsi přidáme VEJCE (3 x) ,KOKOSOVÉ MLÉKO (110 ml) a ROSTLINNÝ OLEJ (65 ml)  a metličkou vše promícháme do hladkého litého těsta

3.Rozinky namočené v rumu vložíme na cedník a necháme okapat zbylý rum (který samozřejmě nevyhodíme ale s chutí můžeme vypít jako aperitiv před konzumací naší skvělé bábovky )

4.Okapané rozinky vložíme do připraveného těsta ,společně vše promícháme a vlijeme do bábovkové formy vysypané kokosem