VÝROBNI POSTUP
(POPIS K VIDEU)
1.VÝROBA KORPUSU pro Letní ovocný dort
1. Připravíme si CUKRÁŘSKÉ PIŠKOTY (13ks cca, řídíme se velikostí), které vyskládáme do dortové formy o rozměru 23 cm
2. Mezitím do menší misky vložíme ŽELATINA V PLÁTECH (30 g) a zalejeme 0,2 horké vody a dáme na 10 minut stranou
3. Do hrnce který umístíme na zapnutý sporák vlijeme 0,2 horké vody, přidáme MED (2 polévkové lžíce) , dobře rozmícháme a vsypeme MRAŽENÉ OVOCE MIX (350 g - maliny, jahody, borůvky, třesně- použil jsem ovocný mix z TESCO ), necháme na mírném ohni povařit ale pozor, ovoce by nemělo být rozvařené. Do této směsi poté vysypeme i ČERSTVÉ JAHODY (300 g) a promícháme.
Želatinu promícháme metlou a vlijeme do hrnce s ovocnou směsí a vše řádně promícháme.
Takto hotovou směs poté naběračkou naléváme na piškoty, které máme připravené v dortové formě a vložíme na 30 minut do chladničky
3.VÝROBA RYBÍZOVÉHO TOPu (vršku)
1. Hotový základ vyndáme z chladničky a rovnoměrně posypeme připraveným omytým ČERVENÝ RYBÍZ (200 g)
2. Do menší misky vysypeme ČERVENÁ ŽELATINA (10 g) a zalijeme 0,2 l horké vody a promícháme ručně metličkou
Poté lžící přeléváme želatinu z misky na připravený dortový základ (snažíme se rovnoměrně)
Hotový dort vložíme do chladničky na 5 hodin a poté servírujeme
LETNÍ OVOCNÝ DORT
NA TENTO DEZERT POTŘEBUJEME:
13 kusů CUKRÁŘSKÝ PIŠKOTŮ
30 gramů ŽELATINA PLÁTKY
HORKÁ VODA
300 gramů ČERSTVÉ JAHODY
350 gramů MRAŽENÉ OVOCE (jahody, maliny, borůvky, třešně -použil jsem mražený ovocný mix z TESCO)
2 lžíce MED
750 gramů MASCARPONE
40 gramů VANILKOVÝ CUKR
0,04 l (40 gramů) RUM
20 gramů ZTUŽOVAČ ŠLEHAČKY
200 gramů RYBÍZ
10 gramů ČERVENÁ ŽELATINA
DÁLE BUDEME POTŘEBOVAT:
DORTOVÁ FORMA O PRŮMĚRU 23 cm
NÁŠ TIP: Místo rumu můžete použít i rumové nebo i jiné aroma. Pokud se rozhodnete ale rum vynechat, nepoužívejte do krému ztužovač šlehačky.....
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2. VÝROBA KRÉMU pro Letní ovocný dort
1.Do plastové misky vložíme MASCARPONE (750 g) a SMETANA 32% (0,2 dcl, pomocí ručního šlehače vyšleháme krém, do kterého poté vsypeme VANILKOVÝ CUKR (40 g). Vše znovu šleháme a přilijeme RUM (0,04 l), a nakonec přidáme ZTUŽOVAČ ŠLEHAČKY (20 g) a vše společně dobře vyšleháme
2. Z chladničky vyndáme hotový korpus v dortové formě a vedle do skleničky si vložíme velkou lžíci namočenou v horké vodě.
3. Pomocí stěrky přendáme hotový krém z mascarpone na korpus a lžící rovnoměrně rozetřeme na hotový korpus (snažíme se dohladka aby byl dort rovnoměrný kvůli další vrstvě ovoce co přijde navrch) Takto připravený základ vložíme znovu do chladničky nejméně na 20 minut