KOLIK Z RECEPTU VYROBÍME: cca 1,2 litru
KONZISTENCE: hustá
Doporučujeme před podáváním důkladně vychladit
LIKÉR Z LEDOVÝCH KAŠTANŮ
Na tento likér z ledových kaštanů potřebujeme:
5 x 45 gramů LEDOVÉ KAŠTANY (tyčinka, ORION)
1 x polévková lžíce NUGETA
4 dcl (0,4 l) NESLAZENÉ KONDENZOVANÉ MLÉKO (TATRA)
400 gramů SLAZENÉ KONDENZOVANÉ MLÉKO (SALKO)
3 dcl (0,3 l) RUM (TUZEMSKÝ)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
VÝROBNÍ POSTUP
a) Do hrnce dáme vodu a hrnec postavíme na zapnutý sporák.
b) Hned jak začne voda v hrnci vařit, umístíme na něj o něco vetší nerezovou mísu - vytvoříme tím "vodní lázeň"
c) Do mísy dáme nalámané LEDOVÉ KAŠTANY (5 x 45 gramů) a necháme čokoládu za občasného míchání rozpustit. Ke konci přidáme ještě NUGETU ( 1 polévková lžíce). Vše necháme rozpustit.
d) Přidáme NESLAZENÉ KONDENZOVANÉ MLÉKO (4 dcl) a pomocí metličky promícháme.
e) Přidáme SLAZENÉ KONDENZPVANÉ MLÉKO ( 400 gramů ) a znovu pomocí metličky promícháme. . Důkladně promícháme a odstavíme z vodní lázně. Necháme chvíli vychladnout.
f) Následně přidáme RUM (cca 3 dcl a více), promícháme a stáčíme do uzavíratelných láhví.
Podáváme chlazené.....