VÝROBNÍ POSTUP
1.Příprava KORPUSu na LETNÍ LINECKÝ KOLÁČ S OVOCEM
a) Do větší misky si nasypeme HLADKÁ MOUKA (210 g), CUKR MOUČKA (70 g) a promícháme
b) Do směsi přidáme na kostky pokrájené MÁSLO (140 g), VAJEČNÝ ŽLOUTEK (1ks) a na jemno nastrouhanou CITRONOVÁ KŮRA (1/2)
c) Z této směsi ručně vypracujeme LINECKÉ TĚSTO a dáme do FRESH FOLIE do chladničky odpočinout na 1-2 hodiny
d) Po 2 hodinách těsto vyjmeme z chladu a na pracovní stůl si nasypeme trochu HLADKÁ MOUKA, z TĚSTO si vyválíme takový VÁLEČEK který poté krájíme na menší špalíčky
e) Takto nakrájené špalíčky poté vyskládáme rovnoměrně na KOLÁČový plech a ručně z nich vytvoříme na dně plechu KORPUS (můžeme si pomoci i válečkem)
f) KORPUS propícháme vidličkou aby se nám nesrazil a dáme do trouby péct na 200 stupňů cca na 10-15 minut
LINECKÝ KOLÁČ S ČERVENÝM RYBÍZEM A KRÉMOVOU NÁPLNÍ
NA TENTO DEZERT POZŘEBUJEME:
LINECKÉ TĚSTO :
210 gramů HLADKÁ MOUKA
70 gramů CUKR MOUČKA
140 gramů MÁSLO
4 x ŽLOUTEK
1 x čajová lžička KŮRA Z CITRONU
KRÉMOVÁ NÁPLŇ:
400 gramů ZAKYSANÁ SMETANA
100 gramů CUKR MOUČKA
2 x ŽLOUTKY
20 gramů HLADKÁ MOUKA
1 x čajová lžička KŮRA Z CITRONU
DROBENKA:
100 gramů HLADKÁ MOUKA
70 gramů CUKR MOUČKA
100 gramů
MÁSLO
--------------------------------------------------------
2.výroba KRÉMu na LETNÍ LINECKÝ KOLÁČ S OVOCEM
g) Do misky si vyklepneme velkou lžící MASCARPONE (200g), TUČNÝ TVAROH (100g) a přidáme CUKR MOUČKA (50 g) a VANILKOVÝ CUKR (20g) a vše metlou dobře rozmícháme do jemného KRÉMu
h) Nakonec přilijeme rozpuštěnou ŽELATINA (10 g) a znovu promícháme
3.Dokončení LETNÍ LINECKÝ KOLÁČ S OVOCEM
ch) Na vychladlý KORPUS vylijeme hotový KRÉM který rovnoměrně rozprostřeme stěrkou po celém KORPUSu
i) Na takto připravený základ poté skládáme napůl rozkrájené JAHODY (400g) a MALINY (100g) a celé zalijeme ČERVENÁ ŽELATINA (0,5L)
-ČERVENÁ ŽELATINA připravíme z VODA (400ml) a CITRONOVÁ ŠŤÁVA( 50ml), CUKR (30g) a PRÁŠKOVÁ ŽELATINA ČERVENÁ (20g)
j) Hotový LETNÍ LINECKÝ KOLÁČ S OVOCEM dáme do chladničky na 1-2 hodiny a můžeme servírovat ozdobený LÍSTEK MÁTA