VÝROBNÍ POSTUP
1.Výroba KORPUSu pro MALINOVÝ DORTÍK
a) Do sáčku si vložíme BEBE SUŠENKY KAKAOVÉ (130 g) které válečkem rozvalíme na sušenkovou drť
b) Nadrcené BEBE SUŠENKY nasypeme do misky a přidáme nakrájená ČOKOLÁDA (0,50 g) a promícháme
c) Nakonec vlijeme rozpuštěné MÁSLO (0,120 g) a znovu promícháme
d) Takto připravenou sušenkovou směs vysypeme do DORTOVÁ FORMA (17 cm) a lžící pěkně rozprostřeme po dně DORTOVÁ FORMA
3. Dokončení MALINOVÝ DORTÍK
ch) Takto připravený dortík vložíme do chladničky na 2-3 hodiny zatuhnout
Hotový MALINOVÝ DORTÍK krájíme na trojúhelníčky a
servírujeme.
MALINOVÝ DORTÍK
NA MALINOVÝ DORTÍK POTŘEBUJEME:
0,130 Kg KAKAOVÉ SUŠENKY (BEBE)
0,120 Kg MÁSLO
0,050 Kg ČOKOLÁDA
0,250 Kg TVAROH
0,200 Kg ZAKYSANÁ SMETANA
0,180 Kg MALINY + 0,030 NA ZDOBENÍ
0,030 Kg CUKR MOUČKA
0,050 Kg ŽELATINOVÝ ZTUŽOVAČ
TIPY:
Z tohoto receptu lze udělat několik druhů dortíku, například borůvkový dortík ( MALINY nahradíme 0,150 Kg BORŮVEK ), nebo jahodový dortík ( MALINY nahradíme 0,170 Kg JAHOD )
2.Výroba MALINOVÝ DORTÍK
e) Do plastové misky si pomocí stěrky vyndáme TVAROH (0,250 g), ZAKYSANÁ SMETANA (200g), MALINY (180g) a přidáme CUKR MOUČKA (30 g) a metlou vše rozmícháme
f) NAKONEC vsypeme ŽELATINOVÝ ZTUŽOVAČ (50 g) a znovu metlou promícháme
g) Takto hotovu směs pomocí stěrky naneseme na připravený KORPUS a polévkovou lžící rovnoměrně rozprostřeme a uhladíme
h) Na připravený základ poté vkládáme připravené omyté MALINY (130 g)