2. Výroba KRÉMu na MANGO A BANANA CAKE

d) Na prkénko si položíme dva oloupané banány které si pokrájíme na kolečka

e) Do misky si přendáme MASCARPONE (750g) a přidáme k němu pokrájené BANÁNY a metlou rozmícháme

f) Nakonec přidáme CITRONOVÁ ŠŤÁVA (2 čajové lžičky) a znovu promícháme

g) Vedle v misce si připravíme ŽELATINA (50 g) kterou zalijeme HORKÁ VODA (1,5 dcl) a rozmícháme.

h) Hotovou ŽELATINA poté přidáme k hotovému KRÉMu z MASCARPONE a znovu rozmícháme

ch) Hotový KRÉM přendáme na připravený KORPUS a stěrkou hezky rozetřeme po KORPUSu , očistíme okraje a dáme na 2 hodiny do chladničky zatuhnout.

MANGO & BANANA CAKE

NA TENTO DEZERT POTŘEBUJEME:

0,260 Kg KAKAOVÉ SUŠENKY

0,190 Kg MÁSLO

0,750 Kg MASCARPONE (KRÉMOVÝ SÝR)

2 Ks BANÁN

2 čajové lžičky CITRONOVÁ ŠTÁVA

0,050 Kg ŽELATINOVÝ PRÁŠEK

1 Ks VĚTŠÍ VYZRALÉ MANGO

0,020 Kg ŽLUTÁ ŽELATINA

0,45 l (4,5 dcl) HORKÁ VODA


NÁŠ TIP: TENTO DEZERT JE BEZ PŘIDANÉHO CUKRU, POKUD JEJ CHCETE MI SLADŠÍ, PŘIDEJTE VYZLALÉ BANÁNY A VYZLALÉ MANGO...

VÝROBNÍ POSTUP


1. Výroba KORPUSu na MANGO A BANANA CAKE

a) Vezmeme si BEBE SUŠENKY KAKAOVÉ (260 g) a vložíme je do sáčku a válečkem je rozdrtíme na sušenkovou drť

b) Do nadrcených BEBE SUŠENKY KAKAOVÉ přidáme rozpuštěné máslo (190g) a společně zamícháme

c) Hotovou směs přendáme do DORTOVÁ FORMA (23 cm) a udusáme polévkovou lžící ke dnu.


3. Výroba TOPu na MANGO A BANANA CAKE:

i) Vezmeme si zralé MANGO (1 ks) , které vypeckujeme a polévkovou lžící vyškrábeme a vložíme do mixéru

j) Přidáme HORKÁ VODA (3 dcl) a společně rozmixujeme

k) Rozmixované MANGO poté vlijeme na PÁNEV a zahřejeme a přidáme ŽLUTÁ ŽELATINA (20g) , rozmícháme a povaříme na 90 stupňů celsia

l) Takto hotovým TOPem z MANGO polejeme základ v dortové formě a znovu vložíme do chladničky na 2 hodiny zatuhnout

ZEBRA CAKE
DORT Z LÁZEŇSKÝCH OPLATEK
DÝŇOVÝ CHEESECAKE