2. Výroba KRÉMu na MANGO A BANANA CAKE
d) Na prkénko si položíme dva oloupané banány které si pokrájíme na kolečka
e) Do misky si přendáme MASCARPONE (750g) a přidáme k němu pokrájené BANÁNY a metlou rozmícháme
f) Nakonec přidáme CITRONOVÁ ŠŤÁVA (2 čajové lžičky) a znovu promícháme
g) Vedle v misce si připravíme ŽELATINA (50 g) kterou zalijeme HORKÁ VODA (1,5 dcl) a rozmícháme.
h) Hotovou ŽELATINA poté přidáme k hotovému KRÉMu z MASCARPONE a znovu rozmícháme
ch) Hotový KRÉM přendáme na připravený KORPUS a stěrkou hezky rozetřeme po KORPUSu , očistíme okraje a dáme na 2 hodiny do chladničky zatuhnout.
MANGO & BANANA CAKE
NA TENTO DEZERT POTŘEBUJEME:
0,260 Kg KAKAOVÉ SUŠENKY
0,190 Kg MÁSLO
0,750 Kg MASCARPONE (KRÉMOVÝ SÝR)
2 Ks BANÁN
2 čajové lžičky CITRONOVÁ ŠTÁVA
0,050 Kg ŽELATINOVÝ PRÁŠEK
1 Ks VĚTŠÍ VYZRALÉ MANGO
0,020 Kg ŽLUTÁ ŽELATINA
0,45 l (4,5 dcl) HORKÁ VODA
NÁŠ TIP: TENTO DEZERT JE BEZ PŘIDANÉHO CUKRU, POKUD JEJ CHCETE MI SLADŠÍ, PŘIDEJTE VYZLALÉ BANÁNY A VYZLALÉ MANGO...
VÝROBNÍ POSTUP
1. Výroba KORPUSu na MANGO A BANANA CAKE
a) Vezmeme si BEBE SUŠENKY KAKAOVÉ (260 g) a vložíme je do sáčku a válečkem je rozdrtíme na sušenkovou drť
b) Do nadrcených BEBE SUŠENKY KAKAOVÉ přidáme rozpuštěné máslo (190g) a společně zamícháme
c) Hotovou směs přendáme do DORTOVÁ FORMA (23 cm) a udusáme polévkovou lžící ke dnu.
3. Výroba TOPu na MANGO A BANANA CAKE:
i) Vezmeme si zralé MANGO (1 ks) , které vypeckujeme a polévkovou lžící vyškrábeme a vložíme do mixéru
j) Přidáme HORKÁ VODA (3 dcl) a společně rozmixujeme
k) Rozmixované MANGO poté vlijeme na PÁNEV a zahřejeme a přidáme ŽLUTÁ ŽELATINA (20g) , rozmícháme a povaříme na 90 stupňů celsia
l) Takto hotovým TOPem z MANGO polejeme základ v dortové formě a znovu vložíme do chladničky na 2 hodiny zatuhnout