VÝROBNÍ POSTUP

(POPIS K VIDEU)

1. VÝROBA KORPUSU pro mirabelkový cheesecake

1. Připravíme si SUŠENKY (260 g) které dáme do mixéru - sušenky rozemeleme na jemný prášek, který pak vysypeme do misky.

2. V hrnci nebo v mikrovlnce si rozpustíme MÁSLO (140 g), které po rozpuštění přilejeme k prášku ze sušenek. Obsah misky s máslem důkladně promícháme.

3. Připravíme se dortovou formu o průměru 23 cm, do které vysypeme obsah misky, rovnoměrně rozprostřeme a pomocí lžičky udusáme.

Takto připravený korpus dáme do ledničky na cca 10 minut.



3. VÝROBA MIRABELKOVÉHO TOPu

1. Připravíme si želatinu a to tak, že vezmeme ŽLUTOU ŽELATINU (30 g), kterou v misce vymícháme s 1,5 dcl TEPLÉ VODY. Želatinu necháme za občasné promíchání cca 5 minut odpočinout.

2. Vezmeme si MIRABELKY (900 g),které zbavíme pecek,  dáme je do hrnce,  kde přidáme 1,5 dcl vody a VANILKOVÝ CUKR (40 g). Vaříme po dobu cca. 10-15 minut. (mirabelky nám musí začít pouštět šťávu).

3. Do povařených mirabelek (mirabelky nesmí být rozvařené) přidáme nakonec želatinu, vše promícháme.

MIRABELKOVÝ DORT

NA TENTO NEPEČENÝ DORT POTŘEBUJEME:

260 gramů SUŠENKY (použil jsem BEBE mléčné)

140 gramů MÁSLO 

500 gramů TVAROH 

500 gramů MASCARPONE

MED

40 gramů ZTUŽOVAČ ŠLEHAČKY

BROSKVOVÉ AROMA

900 gramů MIRABELKY (ŠPENDLÍKY)

30 gramů ŽLUTÁ ŽELATINA

40 gramů VANILKOVÝ CUKR

2 dcl ŠLEHAČKA 32%


--------------------------------------------------------






2 VÝROBA KRÉMU pro mirabelkový cheesecake

1. Do misky dáme TVAROH (500 g), MASCARPONE (500 g), BROSKVOVÉ AROMA (3 čajové lžičky), MED (3 polévkové lžíce) a ZTUŽOVAČ ŠLEHAČKY (40 g). Obsah misky pomocí ručního šlehače promícháme, a nakonec přimicháme ŠLEHAČKU 32% (2dcl). Vše znovu pomocí ručního šlehače promícháme a pomocí stěrky nebo lžičky přendáme do dortové formy, kde krém rovnoměrně rozprostřeme na korpus. Otřeme okraje.

Takto připravený základ na dort dáme do ledničky na minimálně 20 minut.



4. DOKONČENÍ mirabelkového cheesecake

Vyndáme základ na dort z ledničky, a pomocí naběračky opatrně naneseme ještě horkou směs mirabelek na krém. Přeneseme do ledničky, kde takto připravený dort necháme 5-6 hodin ztuhnout.