KOLIK Z RECEPTU VYROBÍME: cca 1,6 litru
KONZISTENCE: mimořádně hustá
Doporučujeme zahřát žloutky s cukrem na minimální teplotu 70 °C , zmenšíte tím riziko případných zdravotních komplikací z neupravených žloutků.
OPRAVDU HUSTÝ VAJEČNÝ KOŇAK -pasterizovaný
Na opravdu hustý vaječný likér potřebujeme:
200 gramů CUKR KRYSTAL
5 x ŽLOUTEK
30 gramů VANILKOVÝ CUKR
2 lžičky OŘECHOVÉ AROMA
1 kg SALCO - SLAZENÉ KONDENZOVANÉ MLÉKO
3,5 dcl (0,35 l) RUM 38%
Dále budeme potřebovat 2 x uzavíratelné SKLENICE 0,7 l
VÝROBNÍ POSTUP
a) Do hrnce dáme vodu a hrnec postavíme na zapnutý sporák.
b) Hned jak začne voda v hrnci vařit, umístíme na něj o něco vetší nerezovou mísu - vytvoříme tím "vodní lázeň"
c) Do mísy dáme CUKR KRYSTAL (200 gramů) a ČERSTVÉ ŽLOUTKY (5 kusů) (můžeme použít také PASTERIZOVANÉ ŽLOUTKY cca 130 gramů). Pomocí ručního elektrického šlehače a za stálého zahřívání ve vodní lázni žloutky s cukrem vyšleháme do husté pěny.
d) Přidáme VANILKOVÝ CUKR (30 gramů) a OŘÍŠKOVÉ AROMA ( 2 čajové lžičky) a pomocí ručního elektrického šlehače znovu promícháme.
e) Přidáme slazené kondenzované mléko SALKO ( 1 kg ) a znovu pomocí ručního elektrického šlehače promícháme.
f) Následně přidáme RUM (cca 3,5 dcl a více), promícháme a stáčíme do uzavíratelných láhví.
Podáváme chlazené.....