VÝROBNÍ POSTUP
1. PŘÍPRAVA KORPUSU pro OREO & BANÁN dort
a) Vezmeme si OREO ORIGINÁL (35 kusů), které otevřeme a vyndáme z obalu.
b) sušenky vyskládáme na dno dortové formy (použil jsem formu o průměru 23 cm)
3. VÝROBA TOPu pro OREO & BANÁN dort
g) Vezmeme si zbývající BANÁNY (3 kusy), které oloupeme a nakrájíme na větší kolečka.
h) Do misky dáme ŽLUTÁ ŽELATÍNA (20 g), kterou zalejeme HORKOU VODOU ( 3 dcl). Vše důkladně pomocí metličky promícháme.
ch) Nakrájený banán na kolečky rovnoměrně usadíme na povrch krému, mírně jej zatlačíme, a pomocí lžičky na něj naléváme připravenou žlutou želatinu.
OREO & BANÁN DORT
NA TENTO DEZERT POTŘEBUJEME:
35 kusů OREO ORIGINAL SUŠENKY
5 kusů BANÁNY
750 gramů MASCARPONE
300 gramů ZAKYSANÁ SMETANA
20 gramů CUKR MOUČKA
30 gramů ZTUŽOVAČ ŠLEHAČKY
20 gramů ŽLUTÁ ŽELATINA
HORKÁ VODA
Dále budeme potřebovat:
Dortová forma o průměru 23 cm
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2. VÝROBA KRÉMU pro OREO & BANÁN dort
c) Vezmeme si BANÁNY (2 kusy), oloupeme jej, a nakrajíme jej na malé kostičky.
d) Do misky dáme MASCARPONE (750 g), ZAKASANOU SMETANU (300 g ), MOUČKOVÝ CUKR (20 g ) a nakrájené banány. Důkladně vše pomocí ručního šlehače promícháme a přidáme přidáme ZTUŽOVAČ ŠLEHAČKY (30 g). Znovu vše promícháme a pomocí stěrky nebo lžičky přendáme malé množství do dortové formy, kde krém rovnoměrně rozprostřeme na korpus.
e) Vezmeme zbývající OREO ORIGINÁL, a postavíme je kolem vnitřní strany dortové formy a to tak, že část sušenky vždy zaboříme do trošky krému na korpusu.
f) Naneseme zbytek krému, které pomocí lžičky opatrně rovnoměrně rozprostřeme v dortové formě. Pozor na okraje OREO sušenek.
4. DOKONČENÍ OREO & BANÁN dort
Takto připravený dort dáme do ledničky na minimálně 4-5 hodin.