VÝROBNÍ POSTUP

(POPIS K VIDEU)

1. PŘÍPRAVA KORPUSU pro OREO & BANÁN dort

a) Vezmeme si OREO ORIGINÁL (35 kusů), které otevřeme a vyndáme z obalu. 

b) sušenky vyskládáme na dno dortové formy (použil jsem formu o průměru 23 cm)


3. VÝROBA TOPu pro OREO & BANÁN dort

g) Vezmeme si zbývající BANÁNY (3 kusy), které oloupeme a nakrájíme na větší kolečka.

h) Do misky dáme ŽLUTÁ ŽELATÍNA  (20 g), kterou zalejeme HORKOU VODOU ( 3 dcl). Vše důkladně pomocí metličky promícháme.

ch) Nakrájený banán na kolečky rovnoměrně usadíme na povrch krému, mírně jej zatlačíme, a pomocí lžičky na něj naléváme připravenou žlutou želatinu.

OREO & BANÁN DORT

NA TENTO DEZERT POTŘEBUJEME:

35 kusů OREO ORIGINAL SUŠENKY

5 kusů BANÁNY

750 gramů MASCARPONE

300 gramů ZAKYSANÁ SMETANA

20 gramů CUKR MOUČKA

30 gramů ZTUŽOVAČ ŠLEHAČKY

20 gramů ŽLUTÁ ŽELATINA

HORKÁ VODA


Dále budeme potřebovat:

Dortová forma o průměru 23 cm

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2. VÝROBA KRÉMU pro OREO & BANÁN dort

c) Vezmeme si BANÁNY (2 kusy), oloupeme jej, a nakrajíme jej na malé kostičky.

d) Do misky dáme MASCARPONE (750 g), ZAKASANOU SMETANU (300 g ), MOUČKOVÝ CUKR (20 g ) a nakrájené banány. Důkladně vše pomocí ručního šlehače promícháme a přidáme  přidáme ZTUŽOVAČ ŠLEHAČKY (30 g). Znovu vše promícháme a pomocí stěrky nebo lžičky přendáme malé množství do dortové formy, kde krém rovnoměrně rozprostřeme na korpus. 

e) Vezmeme zbývající OREO ORIGINÁL, a postavíme je kolem vnitřní strany dortové formy a to tak, že část sušenky vždy zaboříme do trošky krému na korpusu.

f) Naneseme zbytek krému, které pomocí lžičky opatrně rovnoměrně rozprostřeme v dortové formě. Pozor na okraje OREO sušenek.


4. DOKONČENÍ OREO & BANÁN dort

Takto připravený dort dáme do ledničky na  minimálně 4-5 hodin.