VÝROBNÍ POSTUP
1.Výroba PIŠKOTOVÝ DORT SE ZAKYSANOU SMETANOU A JAHODAMI
a) Do misky si dáme ZAKYSANÁ SMETANA (800g) a TVAROH TUČNÝ (250g) , přidáme napůl pokrájené JAHODY (250g)( můžeme použít i jiné ovoce MALINY BORŮVKY atp) a ZTUŽOVAČ ŠLEHAČKY (10g) a vše metlou dobře rozmícháme
b) Vezmeme si DORTOVÁ FORMA (17cm) a na dno vyskládáme CUKRÁŘSKÉ PIŠKOTY (část ze 43 ks)
c) Na takto rozprostřené CUKRÁŘSKÉ PIŠKOTY poté nalijeme část KRÉMu z JAHODY který metlou rozprostřeme po celých CUKRÁŘSKÉ PIŠKOTY
d) Poté znovu na KRÉM Z JAHOD skládáme část CUKRÁŘSKÉ PIŠTKOTY a znovu přelijeme KRÉMem z JAHOD
e) celé znovu opakujeme dokud nemáme plnou DORTOVÁ FORMA
PIŠKOTOVÝ DORT SE ZAKYSANOU SMETANOU A JAHODAMI
NA TENTO LETNÍ DORT POTŘEBUJEME:
0,800 Kg ZAKYSANÁ SMETANA
0,250 Kg TVAROH 3,5%
0,250 Kg JAHODY
0,010 Kg ZTUŽOVAČ ŠLEHAČKY
43 kusů CUKRÁŘSKÉ PIŠKOTY
NÁŠ TIP: MÍSTO JAHOD MŮŽETE POUŽÍT I MALINY, BORŮVKY NEBO VIŠNĚ.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2.Dokončení PIŠKOTOVÝ DORT SE ZAKYSANOU SMETANOU A JAHODAMI
f) Vrchní část krému poté uhladíme CUKRÁŘSKÁ STĚRKA
g) Ozdobíme JAHODAMI krájenými napůl nebo OVOCEm dle libosti
h) Dáme do chladničky na 10-12 hodin zatuhnout