KOLIK Z RECEPTU VYROBÍME: cca 2,1 litru
KONZISTENCE: hustá
Doporučujeme zahřát žloutky s cukrem na minimální teplotu 70 °C , zmenšíte tím riziko případných zdravotních komplikací z neupravených žloutků.
PISTACIOVÝ VAJEČNÝ LIKÉR 2 - LEVNĚJŠÍ VARIANTA
Na pistáciový vaječný likér v levnější variantě potřebujeme:
5 x VAJEČNÝ ŽLOUTEK
200 gramů CUKR KRUPICE
1 kg uvařený PISTACIOVÝ PUDING
400 gramů SLEZENÉ KONDENZOVANÉ MLÉKO (SALCO apod)
6,5 dcl (0,65 l) SMETANA 31%
3,5 dcl (0,35 l) VODKA (použil jsem FINSKOU vodku)
VÝROBNÍ POSTUP
a) Do hrnce dáme vodu a hrnec postavíme na zapnutý sporák.
b) Hned jak začne voda v hrnci vařit, umístíme na něj o něco vetší nerezovou mísu - vytvoříme tím "vodní lázeň"
c) Do mísy dáme ČERSTVÉ ŽLOUTKY (5 kusů nebo 130 g pasterizovaných žloutků) ) a CUKR (200 gramů). Pomocí ručního elektrického šlehače a za stálého zahřívání ve vodní lázni žloutky s cukrem vyšleháme do husté pěny.
d) Přidáme SLAZENÉ KONDENZPVANÉ MLÉKO ( 400 gramů) a znovu pomocí ručního elektrického šlehače promícháme.
e) Přidáme uvařený PISTACIOVÝ PUDING (1 kg)
f) Přidáme SMETANU 31% ( 6,5 dcl) a znovu pomocí ručního elektrického šlehače promícháme.
g) Necháme zahřát na 70°C , odstavíme, necháme chvíli zchladnout a následně přidáme VODKU (cca 3,5 dcl a více), promícháme a stáčíme do uzavíratelných láhví.
Necháme vychladnout. Podávejte chlazené.