VÝROBNÍ POSTUP
1. VÝROBA KORPUSU pro čokoládový dort
1. Připravíme si SUŠENKY (260 g) které dáme do mixéru - sušenky rozemeleme na jemný prášek, který pak vysypeme do misky.
2. V hrnci nebo v mikrovlnce si rozpustíme MÁSLO (140 g), které po rozpuštění přilejeme k prášku ze sušenek. Obsah misky s máslem důkladně promícháme.
3. Připravíme se dortovou formu o průměru 23 cm, do které vysypeme obsah misky, rovnoměrně rozprostřeme a pomocí lžičky udusáme.
Takto připravený korpus můžeme ale nemusíme dát do ledničky.
NEPEČENÝ ČOKOLÁDOVÝ DORT
NA TENTO DEZERT POTŘEBUJEME:
260 gramů SUŠENKY (POUŽIL JSEM BEBE MLÉČNÉ)
140 gramů MÁSLO
50 gramů PRÁŠKOVÉ ŽELATINY
750 gramů TVAROH 9%
200 gramů ZAKYSANÁ SMETANA 18%
40 gramů VANILKOVÝ CUKR
120 gramů INSTANTNÍ ČOKOLÁDY (použil jsem Emco, můžete ale použít i Granko)
INSTANTNÍ KÁVA (POUŽIL JSEM NESCAFÉ)
Náš tip: Pokud chcete mít tento dezert o něco zdravější, můžete přidat místo vanilkového cukru dvě lžičky medu.
--------------------------------------------------------