VÝROBNÍ POSTUP
(POPIS K VIDEU)
1. Příprava těsta pro SLADKÝ JABLEČNÝ CHLEBÍČEK
a) Do misky dáme ŽLOUTKY (4 kusy), CUKR MOUČKA (150 g) a KAKAO (30 g). Pomocí ručního elektrického šlehače směs v misce vyšleháme do tužší pěny.
b) Do další misky si dáme BÍLKY (4 kusy), které pomocí ručního elektrického šlehače vyšleháme do pevnějšího sněhu.
c) Do první misky s tužší pěnovou směsí přidáme nastrouhaná JABLKA (200 g), SUŠENÉ BRUSINKY (30 g) a NASEKANÉ MANDLE (30 g), vše pomocí vařečky promícháme. Následně přidáme KYPŘÍCÍ PRÁŠEK DO PEČIVA (6 g).
d) Nyní budeme postupně do těsta přidávat HLADKÁ MOUKA (180 g), ušlehané BÍLKY a MÁSLO (150 g) a to tak, že vždy přidáme 2 polévkové lžíce mouky, dvě polévkové lžíce ušlehaných bílku a trošku másla, a vše pomocí vařečky promícháme. Celý proces několikrát opakujeme, dokud máme suroviny.
SLADKÝ JABLEČNÝ CHLEBÍČEK
NA TENTO DEZERT POTŘEBUJEME:
180 g HLADKÁ MOUKA
4 x VEJCE (oddělíme žloutky a bílky)
150 g CUKR MOUČKA
30 g HOLANDSKÉ KAKAO
200 g JABLKA (jablka nastrouháme)
30 g SUŠENÉ BRUSINKY
30 g NASEKANÉ LOUPANÉ MANDLE
6 g KYPŘÍCÍ PRÁŠEK DO PEČIVA
150 g MÁSLO (máslo rozpustíme)
POLEVA:
150 g ČOKOLÁDA NA VAŘENÍ
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2. Pečení a dokončení SLADKÉHO JABLEČNÉHO CHLEBÍČKU
e) Vezmeme si chlebíčkovou formu, kterou vymažeme troškou másla. Na spod formy dáme připravený kousek pečícího papíru, a formu vysypeme troškou hladké mouky.
f) Těsto nalejeme do formy, otřeme okraje a dáme do rozehřáté trouby, kde jej pečeme oboustranně při teplotě 200°C cca 35 -40 minut.
g) Po upečení chlebíček z formy vyjmeme, necháme chvíli chladnout, a poté jej z vrchu polejeme rozehřátou ČOKOLÁDOU NA VAŘENÍ (150 g) .
Nyní můžeme vršek s čokoládou posypat troškou mandlí a brusinek, a necháme cca 1- 2 hodiny vychladnout.