▼▼VARIANTA S GUMOVÝMI MEDVÍDKY V KULATÉ DORTOVÉ FORMĚ▼▼
2.DOKONČENÍ SMETANOVÝ DEZERT S OVOCEM
1.Takto hotový DEZERT přikryjeme fresh folíí a dáme do lednice na 6 hodin zatuhnout
2.Když je DEZERT vychladlý , vyjmeme ho z lednice a vložíme tak jak je do větší misky s horkou vodou
(aby nám polevily strany a lépe jsme ho mohly vyjmout z formy )
3.Poté kolem dokola dort okrojíme příborovým nožem , přikryjeme talířem , otočíme a opatrně dezert vyklepneme z formy
DEZERT můžeme podávat s kousky čerstvého ovoce
SMETANOVÝ DEZERT S OVOCEM
NA TENTO DEZRT V BÁBOVKOVÉ FORMĚ POTŘEBUJEME:
1 litr SMETANY 33%
0,25 litrů KOKOSOVÉ MLÉKO
30 gramů PLÁTKOVÉ ŽELATINY
40 gramů VANILKOVÝ CUKR
125 gramů BORŮVKY
200 - 400 gramů JAHODY (podle velikosti formy)
2 kusy BANÁN
DĚTSKÉ PIŠKOTY
HORKÁ VODA
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
VÝROBNÍ POSTUP
1.PŘÍPRAVA NA SMETANOVÝ DEZERT S OVOCEM
1.Do misky vložíme PLÁTKOVÁ ŽELATINA (30 g) a zalijeme HORKÁ VODA (0,2l)
2.Vedle do většího hrnce nalijeme 1L SMETANA (33%) , KOKOSOVÉ MLÉKO (0,25l) a VANILKOVÝ CUKR (40g)
Metlou vše promícháme a zahřejeme na 90 stupňů poté přimícháme rozpuštěná ŽELATINA, promícháme a stáhneme z plotny
3.Do BÁBOVKOVÁ FORMA nebo kterékoliv jiné poté vysypeme část ze BORŮVKY (125g) a zalijeme dvěmi naběračkami hotové směsi.
Do této směsi přidáme POKRÁJENÉ JAHODY (200-400g , podle velikosti formy) a znovu zalijeme 2-3 naběračkami smetanové směsi.
Do této směsi dále vložíme i na menší kousky POKRÁJENÝ BANÁN (2 ks) , znovu zalijeme směsí a přidáme ZBYTEK z BORŮVKY (125 g) , který dolijeme zbytkem hotové směsi na DEZERT
4. Na takto hotovou směs pokládáme rovnoměrně dětské piškoty plochou částí navrch