VÝROBNÍ POSTUP

(POPIS K VIDEU)

1.Příprava JABLKA (k naplnění)

a) Omytá JABLKA (5ks) škrabkou oloupeme a každé JABLKO zbavíme stopky a cca 2 cm od horního okraje ukrojíme

b) Druhou část JABLKA čajovou lžičkou zbavíme jadérek a přiklopíme horní částí JABLKO(každé JABLKO by mělo mít jakousi pokličku z vrchní části )


3.Dokončení STAROČESKÁ JABLKA S TVAROHEM

e) Vezmeme si připravená dutá JABLKA a každé s nich plníme připravenou náplní do STAROČESKÁ JABLKA S TVAROHEM

f) Takto naplněná JABLKA přiklopíme vrchní částí JABLKA

g) STAROČESKÁ JABLKA S TVAROHEM nakonec dozdobíme BORŮVKY a dáme péct na 180 stupňů celsia na oboustranné pečení cca na 20-25 minut

Hotová STAROČESKÁ JABLKA S TVAROHEM můžeme dozdobit ovocem a přelít horkou čokoládou 

PEČENÁ JABLKA S TVAROHEM A OŘECHY 

Na tento recept potřebujeme:

5 x VELKÉ JABLKO (IDEÁLNĚ ODRUDA JONATAN)

0,25 Kg TVAROH (POLOTUČNÝ, TUČNÝ)

0,050 Kg ROZINKY (DOPORUČUJEME JE NAMOČIT PŘEDEM V RUMU)

0,035 Kg CUKR MOUČKA NEBO MED

0,040 Kg VLAŠSKÝCH OŘECHŮ

2 x ŽLOUTEK

0,030 Kg BORŮVKY

PARÁTKA


NÁŠ TIP K TOMUTO RECEPTU:

Můžete do tvarohu přidat také skořici nebo vanilku !

Oblíbené jsou s tvarohem i kousky čokolády nebo troška kakaa....



2.Příprava NÁPLNě do STAROČESKÁ JABLKA S TVAROHEM

c) Do misky si přendáme stěrkou TVAROH (0,25kg) a do něj nalijeme ROZINKY NAMOČENÉ V RUMU (0,05 kg) , přidáme ŽLOUTKY (2ks) a CUKR MOUČKA nebo MED (0,035kg)

d) Nakonec přidáme podrcené VLAŠSKÉ OŘECHY (0,040 kg) a vše velkou polévkovou lžící promícháme