VÝROBNÍ POSTUP
1.Příprava JABLKA (k naplnění)
a) Omytá JABLKA (5ks) škrabkou oloupeme a každé JABLKO zbavíme stopky a cca 2 cm od horního okraje ukrojíme
b) Druhou část JABLKA čajovou lžičkou zbavíme jadérek a přiklopíme horní částí JABLKO(každé JABLKO by mělo mít jakousi pokličku z vrchní části )
3.Dokončení STAROČESKÁ JABLKA S TVAROHEM
e) Vezmeme si připravená dutá JABLKA a každé s nich plníme připravenou náplní do STAROČESKÁ JABLKA S TVAROHEM
f) Takto naplněná JABLKA přiklopíme vrchní částí JABLKA
g) STAROČESKÁ JABLKA S TVAROHEM nakonec dozdobíme BORŮVKY a dáme péct na 180 stupňů celsia na oboustranné pečení cca na 20-25 minut
Hotová STAROČESKÁ JABLKA S TVAROHEM můžeme dozdobit ovocem a přelít horkou čokoládou
PEČENÁ JABLKA S TVAROHEM A OŘECHY
Na tento recept potřebujeme:
5 x VELKÉ JABLKO (IDEÁLNĚ ODRUDA JONATAN)
0,25 Kg TVAROH (POLOTUČNÝ, TUČNÝ)
0,050 Kg ROZINKY (DOPORUČUJEME JE NAMOČIT PŘEDEM V RUMU)
0,035 Kg CUKR MOUČKA NEBO MED
0,040 Kg VLAŠSKÝCH OŘECHŮ
2 x ŽLOUTEK
0,030 Kg BORŮVKY
PARÁTKA
NÁŠ TIP K TOMUTO RECEPTU:
Můžete do tvarohu přidat také skořici nebo vanilku !
Oblíbené jsou s tvarohem i kousky čokolády nebo troška kakaa....
2.Příprava NÁPLNě do STAROČESKÁ JABLKA S TVAROHEM
c) Do misky si přendáme stěrkou TVAROH (0,25kg) a do něj nalijeme ROZINKY NAMOČENÉ V RUMU (0,05 kg) , přidáme ŽLOUTKY (2ks) a CUKR MOUČKA nebo MED (0,035kg)
d) Nakonec přidáme podrcené VLAŠSKÉ OŘECHY (0,040 kg) a vše velkou polévkovou lžící promícháme