VÝROBNÍ POSTUP

(POPIS K VIDEU)

1.Výroba KORPUS na STRACCIATELLA CAKE

a) Vezmeme si KAKAOVÉ BEBE SUŠENKY (130g) které vložíme do igelitového sáčku a válečkem rozdrtíme na SUŠENKOVÁ DRŤ

b) Mezitím si vedle v kastrůlku připravíme vodní lázeň a necháme rozpustit MLÉČNÁ ČOKOLÁDA (300g)

c) Když máme MLÉČNÁ ČOKOLÁDA (300g) rozpuštěnou, nalijeme do ní ještě ŠLEHAČKA 33% (100g) a promícháme.

Poté přidáme RUM ( 40g ) , znovu promícháme a ½ tohoto ČOKOLÁDOVÝ KRÉM nalijeme do rozdrcených BEBE SUŠENKY

d) Takto hotovou směs vložíme do DORTOVÁ FORMA (17CM) a lžící uhladíme ke dnu

STRACCIATELLA CAKE 

NA STRACCIATELLA CAKE POTŘEBUJEME:

0,130 Kg KAKAOVÉ SUŠENKY

0,300 Kg MLÉČNÉ ČOKOLÁDY NA VAŘENÍ

0,100 Kg MLÉČNÉ ČOKOLÁDÝ NA POKRÁJENÍ

0,250 Kg TVAROH

0,200 Kg ZAKYSANÁ SMETANA

0,100 Kg ŠLEHAČKA 33%

0,100 Kg VAJEČNÝ KOŇAK

0,040 Kg RUM

0,030 Kg ZTUŽOVAČ ŠLEHAČKY


NÁŠ TIP:

MÍSTO RUMU MŮŽETE POUŽÍT RUMOVÉ AROMA, VAJEČNÝ KOŇAK LZE POUŽÍT I NEALKOHOLICKÝ

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2.Výroba KRÉM na STRACCIATELLA CAKE

e) Do větší misky si vyklepneme TVAROH (250g) a ZAKYSANÁ SMETANA (200g), přidáme pokrájenou MLÉČNÁ ČOKOLÁDA (100g) a zamícháme

f) Do KRÉMu dále nalijeme VAJEČNÝ KOŇAK (1dcl) a znovu promícháme

g) Nakonec přidáme ZTUŽOVAČ ŠLEHAČKY (30g) , promícháme a hotovým KRÉMem potřeme připravený KORPUS a zarovnáme polévkovou lžící do rovna.


3.Dokončení STRACCIATELLA CAKE

h) Na takto připravený základ poté nalijeme zbytek rozpuštěné ČOKOLÁDOVÁ SMĚS

ch) Polévkovou lžící uhladíme a dáme do chladničky na 2-3 hodiny ztuhnout

 Po 2-3 hodinách hotový STRACCIATELLA CAKE vyndáme z DORTOVÁ FORMA a můžeme servírovat