VÝROBNÍ POSTUP
1.Výroba KORPUS na STRACCIATELLA CAKE
a) Vezmeme si KAKAOVÉ BEBE SUŠENKY (130g) které vložíme do igelitového sáčku a válečkem rozdrtíme na SUŠENKOVÁ DRŤ
b) Mezitím si vedle v kastrůlku připravíme vodní lázeň a necháme rozpustit MLÉČNÁ ČOKOLÁDA (300g)
c) Když máme MLÉČNÁ ČOKOLÁDA (300g) rozpuštěnou, nalijeme do ní ještě ŠLEHAČKA 33% (100g) a promícháme.
Poté přidáme RUM ( 40g ) , znovu promícháme a ½ tohoto ČOKOLÁDOVÝ KRÉM nalijeme do rozdrcených BEBE SUŠENKY
d) Takto hotovou směs vložíme do DORTOVÁ FORMA (17CM) a lžící uhladíme ke dnu
STRACCIATELLA CAKE
NA STRACCIATELLA CAKE POTŘEBUJEME:
0,130 Kg KAKAOVÉ SUŠENKY
0,300 Kg MLÉČNÉ ČOKOLÁDY NA VAŘENÍ
0,100 Kg MLÉČNÉ ČOKOLÁDÝ NA POKRÁJENÍ
0,250 Kg TVAROH
0,200 Kg ZAKYSANÁ SMETANA
0,100 Kg ŠLEHAČKA 33%
0,100 Kg VAJEČNÝ KOŇAK
0,040 Kg RUM
0,030 Kg ZTUŽOVAČ ŠLEHAČKY
NÁŠ TIP:
MÍSTO RUMU MŮŽETE POUŽÍT RUMOVÉ AROMA, VAJEČNÝ KOŇAK LZE POUŽÍT I NEALKOHOLICKÝ
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2.Výroba KRÉM na STRACCIATELLA CAKE
e) Do větší misky si vyklepneme TVAROH (250g) a ZAKYSANÁ SMETANA (200g), přidáme pokrájenou MLÉČNÁ ČOKOLÁDA (100g) a zamícháme
f) Do KRÉMu dále nalijeme VAJEČNÝ KOŇAK (1dcl) a znovu promícháme
g) Nakonec přidáme ZTUŽOVAČ ŠLEHAČKY (30g) , promícháme a hotovým KRÉMem potřeme připravený KORPUS a zarovnáme polévkovou lžící do rovna.
3.Dokončení STRACCIATELLA CAKE
h) Na takto připravený základ poté nalijeme zbytek rozpuštěné ČOKOLÁDOVÁ SMĚS
ch) Polévkovou lžící uhladíme a dáme do chladničky na 2-3 hodiny ztuhnout
Po 2-3 hodinách hotový
STRACCIATELLA CAKE vyndáme z DORTOVÁ FORMA
a můžeme servírovat