VÝROBNÍ POSTUP

(POPIS K VIDEU)

1. Výroba krému pro STŘECHU z BEBE SUŠENEK

a) Vezmeme si mísu, do které postupně dáme TVAROH (500 g), ZAKYSANÁ SMETANA (200 g) a VANILKOVÝ CUKR (60 g).

Vše pomocí ručního elektrického šlehače promícháme.

b) Přidáme ZTUŽOVAČ ŠLEHAČKY (10 g), a vše pomocí ručního elektrického šlehače promícháme.



3. Výroba čokoládové polevy pro STŘECHU z BEBE SUŠENEK

h) Připravíme si vodní lázeň a to tak, že do hrnce dáme vodu a na ní položíme nerezovou misku. Hrnec s miskou umístíme na vařič, který zapneme.

ch) Do misky dáme ČOKOLÁDA NA VAŘENÍ (250 g) a za občasného promíchání čokoládu rozpustíme. Přidáme horkou SMETANA 31% (1 dcl) a vše důkladně promícháme - čokoláda musí být hladká.

i) Hrnec i s miskou ve které máme rozpuštěnou čokoládu dáme stranou.


STŘECHA Z BEBE SUŠENEK

NA TENTO DEZERT POTŘEBUJEME:

500 gramů TVAROH TUČNÝ

200 gramů ZAKYSANÁ SMETANA

60 gramů VANILKOVÝ CUKR

10 gramů ZTUŽOVAČ ŠLEHAČKY

21 ks SUŠENKY BEBE MLÉČNÉ (cca. 1 balení)

21 ks SUŠENKY BEBE KAKAOVÉ (cca. 1 balení)

250 gramů ČOKOLÁDA NA VAŘENÍ

1 dcl (0,1 l) SMETANA 31%

2-3 kusy BANÁN

Dále budeme potřebovat:

ALOBAL a PEČÍCÍ PAPÍR

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2. Kompletace STŘECHY z BEBE SUŠENEK

c) Vezmeme si alobal, kousek jej rozložíme, a vyskládáme vedle sebe 3 řady po 7 ks SEŠENKY BEBE MLÉČNÉ (celkem 21 ks).

d) Na tuto vrstvu sušenek naneseme opatrně 1/3 krému, a pomocí dortového nože jemně po celé ploše sušenek rozetřeme.

e) Na vrstvu krému vyskládáme 3 řady po 7 ks SEŠENKY BEBE KAKAOVÉ (celkem 21 ks).

f) Na tuto vrstvu kakaových sušenek naneseme opatrně zbylé 2/3 krému, a pomocí dortového nože jemně po celé ploše sušenek rozetřeme.

g) Na prostřední řadu dáme 2-3 BANÁNY.

Pomocí alobalu obě krajní řady přitiskneme k sobě - vznikne nám trojuhelník - střecha. Takto připravenou střechu dáme na 30 minut v alobalu do ledničky.


4. Dokončení STŘECHY z BEBE SUŠENEK

j) Vezmeme připravenou střechu z ledničky, zbavíme ji alobalu a umístíme ji na pečící papír. 

Pomocí lžičky nebo stěrky naneseme čokoládu na povrch střechy - čokoládu pomocí dortového nože po povrchu rovnoměrně naneseme.

Dáme chladit do ledničky alespoň na 2-3 hodiny.