VÝROBNÍ POSTUP
1. Výroba krému pro STŘECHU z BEBE SUŠENEK
a) Vezmeme si mísu, do které postupně dáme TVAROH (500 g), ZAKYSANÁ SMETANA (200 g) a VANILKOVÝ CUKR (60 g).
Vše pomocí ručního elektrického šlehače promícháme.
b) Přidáme ZTUŽOVAČ ŠLEHAČKY (10 g), a vše pomocí ručního elektrického šlehače promícháme.
3. Výroba čokoládové polevy pro STŘECHU z BEBE SUŠENEK
h) Připravíme si vodní lázeň a to tak, že do hrnce dáme vodu a na ní položíme nerezovou misku. Hrnec s miskou umístíme na vařič, který zapneme.
ch) Do misky dáme ČOKOLÁDA NA VAŘENÍ (250 g) a za občasného promíchání čokoládu rozpustíme. Přidáme horkou SMETANA 31% (1 dcl) a vše důkladně promícháme - čokoláda musí být hladká.
i) Hrnec i s miskou ve které máme rozpuštěnou čokoládu dáme stranou.
STŘECHA Z BEBE SUŠENEK
NA TENTO DEZERT POTŘEBUJEME:
500 gramů TVAROH TUČNÝ
200 gramů ZAKYSANÁ SMETANA
60 gramů VANILKOVÝ CUKR
10 gramů ZTUŽOVAČ ŠLEHAČKY
21 ks SUŠENKY BEBE MLÉČNÉ (cca. 1 balení)
21 ks SUŠENKY BEBE KAKAOVÉ (cca. 1 balení)
250 gramů ČOKOLÁDA NA VAŘENÍ
1 dcl (0,1 l) SMETANA 31%
2-3 kusy BANÁN
Dále budeme potřebovat:
ALOBAL a PEČÍCÍ PAPÍR
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2. Kompletace STŘECHY z BEBE SUŠENEK
c) Vezmeme si alobal, kousek jej rozložíme, a vyskládáme vedle sebe 3 řady po 7 ks SEŠENKY BEBE MLÉČNÉ (celkem 21 ks).
d) Na tuto vrstvu sušenek naneseme opatrně 1/3 krému, a pomocí dortového nože jemně po celé ploše sušenek rozetřeme.
e) Na vrstvu krému vyskládáme 3 řady po 7 ks SEŠENKY BEBE KAKAOVÉ (celkem 21 ks).
f) Na tuto vrstvu kakaových sušenek naneseme opatrně zbylé 2/3 krému, a pomocí dortového nože jemně po celé ploše sušenek rozetřeme.
g) Na prostřední řadu dáme 2-3 BANÁNY.
Pomocí alobalu obě krajní řady přitiskneme k sobě - vznikne nám trojuhelník - střecha. Takto připravenou střechu dáme na 30 minut v alobalu do ledničky.
4. Dokončení STŘECHY z BEBE SUŠENEK
j) Vezmeme připravenou střechu z ledničky, zbavíme ji alobalu a umístíme ji na pečící papír.
Pomocí lžičky nebo stěrky naneseme čokoládu na povrch střechy - čokoládu pomocí dortového nože po povrchu rovnoměrně naneseme.
Dáme chladit do ledničky alespoň na 2-3 hodiny.