VÝROBNÍ POSTUP

(POPIS K VIDEU)

1. VÝROBA KORPUSU pro švestkový cheesecake

1. Připravíme si SUŠENKY (260 g) které dáme do mixéru - sušenky rozemeleme na jemný prášek, který pak vysypeme do misky.

2. V hrnci nebo v mikrovlnce si rozpustíme MÁSLO (140 g), které po rozpuštění přilejeme k prášku ze sušenek. Obsah misky s máslem důkladně promícháme.

3. Připravíme se dortovou formu o průměru 23 cm, do které vysypeme obsah misky, rovnoměrně rozprostřeme a pomocí lžičky udusáme.

Takto připravený korpus dáme do ledničky na cca 10 minut.


3. VÝROBA švestkového TOPu

1. Připravíme si želatinu a to tak, že vezmeme ŽELATINU (30 g), kterou v misce vymícháme s 1,5 dcl TEPLÉ VODY. Želatinu necháme za občasné promíchání cca 5 minut odpočinout.

2. Vezmeme si ŠVESTKY (800 g),které zbavíme pecek, dáme je do hrnce, kde přidáme 1,5 dcl vody a SKOŘICOVÝ CUKR (40 g). Vaříme po dobu cca. 10-15 minut. (švestky nám musí začít pouštět šťávu).

3. Do povařených švestek (švestky nesmí být rozvařené) přidáme nakonec želatinu, vše promícháme.

NEPEČENÝ ŠVESTKOVÝ CHEESECAKE

NA TENTO NEPEČENÝ DEZERT POTŘEBUJEME:

260 gramů SUŠENKY (použil jsem BEBE)

140 gramů MÁSLO

1 Kg TVAROH TUČNÝ

80 gramů ŽELATINA PRO STUDENÉ DEZERTY

40 gramů CUKR MOUČKA

ŠVESTKOVÉ AROMA

800 gramů ŠVESTKY

40 gramů SKOŘICOVÝ CUKR

30 gramů ŽELATINA

Dále budeme potřebovat:

DORTOVÁ forma o průměru 23 cm

NÁŠ TIP: Pokud nemáte SKOŘICOVÝ CUKR, můžete použít jen samostatný cukr s 2 g SKOŘICE

--------------------------------------------------------








2 VÝROBA KRÉMU pro švestkový cheesecake

1. Do misky dáme TVAROH (1 kg), ŠVESTKOVÉ AROMA (3 čajové lžičky), CUKR MOUČKA (40 g ) a ŽELATINA PRO STUDENÉ DEZERTY (80 g), kterou jsem si předtím rozmíchali v cca 1,5 dcl vody. Obsah misky pomocí ručního šlehače promícháme a pomocí stěrky nebo lžičky přendáme do dortové formy, kde krém rovnoměrně rozprostřeme na korpus. Otřeme okraje.

Takto připravený základ na dort dáme do ledničky na minimálně 20 minut.



4. DOKONČENÍ švestkového cheesecake

Vyndáme základ na dort z ledničky, a pomocí naběračky opatrně naneseme ještě horkou směs švestek na krém. Přeneseme do ledničky, kde takto připravený dort necháme 5-6 hodin ztuhnout.