KOLIK Z RECEPTU VYROBÍME: cca 1,6 litru

KONZISTENCE: středně hustá

Doporučujeme před podáváním důkladně vychladit

ŠVESTKOVÝ LIKÉR

Na švestkový likér potřebujeme:

1 kg VANILKOVÝ PUDING (50 gramů pudinkového prášku na 9 dcl mléka + 50 gramů cukr)

340 gramů ŠVESTKOVÁ POVIDLA

2 lžičky ŠVESTKOVÉ AROMA

2 dcl (0,2 l)  SMETANA 33%

3,5 dcl SLIVOVICE (do 45%)

VÝROBNÍ POSTUP

(POPIS K VIDEU)

a) Do hrnce dáme vodu a hrnec postavíme na zapnutý sporák.

b) Hned jak začne voda v hrnci vařit, umístíme na něj o něco vetší nerezovou mísu - vytvoříme tím "vodní lázeň"

c) Do mísy dáme připravený uvařený VANILKOVÝ PUDING ( 1 litr), který za občasného míchání zahřejeme.

d) Přidáme ŠVESTKOVÉ POVIDLA (340 gramů) a ŠVESTKOVÉ AROMA (2 lžičky) a důkladně promícháme.

e) Necháme zahřát na cca 70 °C, promícháme, přidáme teplou SMETANA 33% (2 dcl), promícháme, odstavíme a vmícháme SLIVOVICI (3,5 dcl).

g) Stáčíme do láhví a dáme do lednice vychladit. Doporučujeme nechat odležet alespoň 24 hodin, více vynikne chuť.

Podáváme chlazené.....