VÝROBNÍ POSTUP
1. Příprava na TIRAMISU:
a) Do misky si nasypeme INSTATNÍ KÁVA ( NESCAFE 3lžičky) ,přidáme HORKÁ VODA (4dcl) a metličkou rozmícháme
b) Poté přilijeme KAHLÚA KÁVOVÝ LIKÉR (2cl) znovu promícháme a necháme 30 minut vychladnout
c) Do další misky si vlijeme ŠLEHAČKA 33% (4dcl) kterou elektrickou metlou vyšleháme na krém
d) Do poslední misky si vložíme MASCARPONE (600g) , přidáme CUKR (80g) a MANDLOVÝ LIKÉR AMARETO ( 0,4 cl) a společně elektrickou metlou vyšleháme.
e) Vyšlehanou ŠLEHAČKA přidáme do KRÉMu z MASCARPONE a znovu
promícháme
TIRAMISU
NA TENTO DEZERT POTŘEBUJEME
3 lžičky INSTANTNÍ KÁVA
0,02 l (2cl) KÁVOVÝ LIKÉR (doporučuji KAHLÚA)
0,4 l ŠLEHAČKA 33%
0,6 Kg MASCARPONE (KRÉMOVÝ SÝR)
0,080 Kg CUKR
0,04 l (4cl) MANDLOVÝ LIKÉR (doporučuji AMARETTO)
27 kusů CUKRÁŘSKÉ PIŠKOTY
KAKAO
MLÉČNÁ ČOKOLÁDA
NÁŠ TIP: Pokud chcete, můžete do krému přidat i dvojnásobné množství mandlového likéru, dezert bude mít pak výraznější chuť...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2. Výroba TIRAMISU:
f) Připravené CUKRÁŘSKÉ PIŠKOTY (27 ks) jeden po druhém namáčíme v rozpuštěném NESCAFÉ a vkládáme vedle sebe na dno formy
g) Když máme dno pokryté CUKRÁŘSKÉ PIŠKOTY namočenými v rozpuštěném NESCAFE, posypeme je přes sítko KAKAO a potřeme vrstvou KRÉMu z MASCARPONE a kávovou lžičkou rozetřeme tak , aby byly pokryté všechny CUKRÁŘSKÉ PIŠKOTY a znovu posypeme KAKAO
h) Na tento základ znovu pokládáme CUKRÁŘSKÉ PIŠKOTY , které znovu posypeme KAKAO a znovu potřeme KRÉMem z MASCARPONE
ch) Tuto vrstvu uhladíme do rovna cukrářským nožem a lehce posypeme KAKAO po celé ploše a nastrouháme navrch na hrubo MLÉČNÁ ČOKOLÁDA
i) Okraje otřeme a dáme do chladničky na 12 hodin zatuhnout