VÝROBNÍ POSTUP

(POPIS K VIDEU)

1. Příprava na TIRAMISU:

a) Do misky si nasypeme INSTATNÍ KÁVA ( NESCAFE 3lžičky) ,přidáme HORKÁ VODA (4dcl) a metličkou rozmícháme

b) Poté přilijeme KAHLÚA KÁVOVÝ LIKÉR (2cl) znovu promícháme a necháme 30 minut vychladnout

c) Do další misky si vlijeme ŠLEHAČKA 33% (4dcl) kterou elektrickou metlou vyšleháme na krém

d) Do poslední misky si vložíme MASCARPONE (600g) , přidáme CUKR (80g) a MANDLOVÝ LIKÉR AMARETO ( 0,4 cl) a společně elektrickou metlou vyšleháme.

e) Vyšlehanou ŠLEHAČKA přidáme do KRÉMu z MASCARPONE a znovu promícháme

TIRAMISU

NA TENTO DEZERT POTŘEBUJEME

3 lžičky INSTANTNÍ KÁVA

0,02 l (2cl) KÁVOVÝ LIKÉR (doporučuji KAHLÚA)

0,4 l ŠLEHAČKA 33%

0,6 Kg MASCARPONE (KRÉMOVÝ SÝR)

0,080 Kg CUKR

0,04 l (4cl) MANDLOVÝ LIKÉR (doporučuji AMARETTO)

27 kusů CUKRÁŘSKÉ PIŠKOTY

KAKAO

MLÉČNÁ ČOKOLÁDA


NÁŠ TIP: Pokud chcete, můžete do krému přidat i dvojnásobné množství mandlového likéru, dezert bude mít pak výraznější chuť...

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2. Výroba TIRAMISU:

f) Připravené CUKRÁŘSKÉ PIŠKOTY (27 ks) jeden po druhém namáčíme v rozpuštěném NESCAFÉ a vkládáme vedle sebe na dno formy

g) Když máme dno pokryté CUKRÁŘSKÉ PIŠKOTY namočenými v rozpuštěném NESCAFE, posypeme je přes sítko KAKAO a potřeme vrstvou KRÉMu z MASCARPONE a kávovou lžičkou rozetřeme tak , aby byly pokryté všechny CUKRÁŘSKÉ PIŠKOTY a znovu posypeme KAKAO

h) Na tento základ znovu pokládáme CUKRÁŘSKÉ PIŠKOTY , které znovu posypeme KAKAO a znovu potřeme KRÉMem z MASCARPONE

ch) Tuto vrstvu uhladíme do rovna cukrářským nožem a lehce posypeme KAKAO po celé ploše a nastrouháme navrch na hrubo MLÉČNÁ ČOKOLÁDA

i) Okraje otřeme a dáme do chladničky na 12 hodin zatuhnout