--------------------------------------------------------
KOLIK Z RECEPTU VYROBÍME: cca 2 litry
KONZISTENCE: středně hustá
Doporučujeme zahřát žloutky s cukrem na minimální teplotu 70 °C , zmenšíte tím riziko případných zdravotních komplikací z neupravených žloutků.
--------------------------------------------------------
VAJEČNÝ LIKÉR JABLEČNÝ ŠTRŮDL
Na tento vaječný likér s příchutí jablečného štrůdlu potřebujeme:
5 x ŽLOUTEK
200 gramů CUKR KRUPICE
400 gramů SLAZENÉ KONDENZOVANÉ MLÉKO
1 kg uvařený JABLEČNO -SKOŘICOVÝ PUDING ( 2 x Dr.OETKER PREMIUM PUDING JABLKO a SKOŘICE+ 1 l MLÉKO )
5 dcl (0,5 l) SMETANA 31%
60 ml (0,06 l) JABLEČNÝ SIRUP (použil jsem sirup jipí)
1 x lžička mleté SKOŘICE
3,5 dcl (0,35 l) VODKA
VÝROBNÍ POSTUP
a) Do hrnce dáme vodu a hrnec postavíme na zapnutý sporák.
b) Hned jak začne voda v hrnci vařit, umístíme na něj o něco vetší nerezovou mísu - vytvoříme tím "vodní lázeň"
c) Do mísy dáme CUKR KRYSTAL (200 gramů) a ČERSTVÉ ŽLOUTKY (5 x) (můžeme použít PASTERIZOVANÉ ŽLOUTKY (130 gramů ). Pomocí ručního elektrického šlehače a za stálého zahřívání ve vodní lázni žloutky s cukrem vyšleháme do husté pěny.
d) Přidáme KONDENZOVANÉ SLAZENÉ MLÉKO (400 gramů)a SMETANA 31% (5 dcl) a znovu pomocí ručního elektrického šlehače promícháme.
e) Přidáme uvařený PUDINK JABLKO - SKOŘICE (1 kg)a znovu pomocí ručního elektrického šlehače promícháme. Necháme chvíli zahřát.
f) Přidáme mletou SKOŘICI (1 x čajová lžička) a JABLEČNÝ SIRUP (60 ml). Znovu promícháme. Za občasného promíchání necháme zahřát na minimálně 70°C.
g) Následně odstavíme, a necháme zchladnout ! Poté přidáme VODKU (cca 3,5 dcl ), promícháme a stáčíme do uzavíratelných láhví.
Podáváme chlazené.....