KOLIK Z RECEPTU VYROBÍME: cca 1,5 litru

KONZISTENCE: středně hustá

Doporučujeme před podáváním důkladně vychladit

VÁNOČNÍ PERNIČKOVÝ LIKÉR

Na tento PERNIČKOVÝ likér potřebujeme:

1 litr VANILKOVÝ PUDINK (50 gramů pudinkového prášku na 9 dcl mléka + 50 gramů cukr)

400 gramů SLAZENÉ KONDENZOVANÉ MLÉKO (SALKO)

2,5 lžičky PERNÍKOVÉ KOŘENÍ

1 lžička INSTANTNÍ KÁVA

3,5 dcl (0,35 l) RUM

VÝROBNÍ POSTUP

(POPIS K VIDEU)

a) Do hrnce dáme vodu a hrnec postavíme na zapnutý sporák.

b) Hned jak začne voda v hrnci vařit, umístíme na něj o něco vetší nerezovou mísu - vytvoříme tím "vodní lázeň"

c) Do mísy dáme připravený uvařený VANILKOVÝ PUDING ( 1 litr), který za občasného míchání zahřejeme na cca 70°C .

d) Přidáme PERNÍKOVÉ KOŘENÍ (2,5 lžičky) a INSTANTNÍ KÁVU (1 lžička) a důkladně promícháme.

e) Přidáme SLAZENÉ KONDENZOVANÉ MLÉKO (400 g) a pomocí metličky  znovu promícháme.

f) Necháme zahřát na cca 70 °C, promícháme, odstavíme a vmícháme RUM (3,5 dcl).

g) Stáčíme do láhví a dáme do lednice vychladit.

Podáváme chlazené.....