KOLIK Z RECEPTU VYROBÍME: cca 1,5 litru
KONZISTENCE: středně hustá
Doporučujeme před podáváním důkladně vychladit
VÁNOČNÍ PERNIČKOVÝ LIKÉR
Na tento PERNIČKOVÝ likér potřebujeme:
1 litr VANILKOVÝ PUDINK (50 gramů pudinkového prášku na 9 dcl mléka + 50 gramů cukr)
400 gramů SLAZENÉ KONDENZOVANÉ MLÉKO (SALKO)
2,5 lžičky PERNÍKOVÉ KOŘENÍ
1 lžička INSTANTNÍ KÁVA
3,5 dcl (0,35 l) RUM
VÝROBNÍ POSTUP
a) Do hrnce dáme vodu a hrnec postavíme na zapnutý sporák.
b) Hned jak začne voda v hrnci vařit, umístíme na něj o něco vetší nerezovou mísu - vytvoříme tím "vodní lázeň"
c) Do mísy dáme připravený uvařený VANILKOVÝ PUDING ( 1 litr), který za občasného míchání zahřejeme na cca 70°C .
d) Přidáme PERNÍKOVÉ KOŘENÍ (2,5 lžičky) a INSTANTNÍ KÁVU (1 lžička) a důkladně promícháme.
e) Přidáme SLAZENÉ KONDENZOVANÉ MLÉKO (400 g) a pomocí metličky znovu promícháme.
f) Necháme zahřát na cca 70 °C, promícháme, odstavíme a vmícháme RUM (3,5 dcl).
g) Stáčíme do láhví a dáme do lednice vychladit.
Podáváme chlazené.....